Home Camperlife De top 5 meest vergeten items voor de kampeervakantie

De top 5 meest vergeten items voor de kampeervakantie

by admin
De top 5 meest vergeten items voor de kampeervakantie

Ben jij klaar voor je volgende kampeervakantie met de camper? Inpakken kan soms een uitdaging zijn, en het is niet ongewoon dat er een paar essentiële items vergeten worden. Je komt er bij slecht weer ineens achter dat je niets tegen verveling hebt meegenomen of dat je paraplu nog thuis ligt, je ontdekt pas dat je de washandjes bent vergeten als je even lekker wilt gaan douchen, of dat je precies die pan die je nu nodig hebt thuis op het fornuis hebt laten staan. Vervelend! Wat zijn nu de meest vergeten items voor de kampeervakantie? Wij benoemen er 5!

1. Aansteker

Een aansteker is zo’n klein item dat makkelijk over het hoofd wordt gezien, maar het is onmisbaar op een kampeervakantie. Of je nu een kampvuur wilt aansteken, de grill wilt opwarmen of gewoon een kaars wilt aansteken voor een gezellige avond, een aansteker is een must. Het is aan te raden om er een paar mee te nemen, voor het geval dat er eentje kwijtraakt of leeg raakt. Weet je dat de aansteker ook vaak door je kampeerburen geleend wordt? Ben je ondernemer? Maak hier dan slim gebruik van! Je kunt een relatiegeschenk bedrukken met je logo, zoals een aansteker. Handige tip!

2. Zaklamp of hoofdlamp

Hoewel veel campers zijn uitgerust met goede verlichting, is een draagbare lichtbron altijd handig. Een zaklamp of hoofdlamp is ideaal voor nachtelijke wandelingen naar het toiletgebouw, late avondwandelingen of gewoon om iets in een donker hoekje van de camper te vinden. Zorg ervoor dat je ook extra batterijen meeneemt.

3. EHBO-kit

Een EHBO-kit is één van die dingen waarvan je hoopt dat je het niet nodig zult hebben, maar die absoluut essentieel is in geval van nood. Zorg ervoor dat je kit gevuld is met de basisbenodigdheden zoals pleisters, desinfectiemiddel, pijnstillers, insectenwerend middel en eventueel medicijnen tegen allergieën. Heb je tijdens je vakantie iets uit de kit gebruikt? Zorg er dan voor dat je de kit direct weer aanvult voor je volgende trip!

4. Vuilniszakken

Het is verbazingwekkend hoe vaak vuilniszakken worden vergeten, terwijl ze zo veelzijdig zijn. Ze zijn niet alleen handig voor het opruimen van afval, maar kunnen ook dienen als bescherming tegen nat weer, als tijdelijke opbergruimte voor vuile kleding of zelfs als noodponcho.

5. Multitool of zakmes

Een multitool of zakmes kan in veel situaties van pas komen, van het openen van verpakkingen tot kleine reparaties in en rond de camper. Het is een compacte tool die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Zorg ervoor dat je er een kiest met een verscheidenheid aan functies, zoals een schroevendraaier, flesopener en klein mes.

Maak een handige checklist!

Zeker als je voor het eerst op kampeervakantie gaat, is de kans groot dat je meerdere dingen vergeet. Al doende leert men! Ontdek je tijdens je kampeervakantie dat je iets nodig hebt wat je niet mee hebt genomen? Schrijf dit dan op. Op deze manier zorg je eenvoudig voor een handige checklist voor je volgende kampeervakantie.

Meer avonturen