Home News Handige onderdelen voor diverse soorten trailers

Handige onderdelen voor diverse soorten trailers

by admin
Handige onderdelen voor diverse soorten trailers

Er zijn allerlei soorten trailers, zoals een caravan, aanhangwagen, een boottrailer en paardentrailers. Hiervoor zijn ook weer tal van onderdelen te bestellen op de markt. In dit artikel bespreken we per type trailer handige onderdelen om te hebben. 

De caravan

De caravan is bij veel mensen zeer geliefd en nog steeds zijn caravanvakanties enorm populair. Je eigen auto, je eigen toilet en je eigen douche. Je slaapt heerlijk in je eigen bed en wordt omringd door je eigen spullen. De vrijheid van gaan en staan waar je maar wilt. Voor de caravan zijn er enkele handige onderdelen die fijn zijn om bij te hebben. Denk bijvoorbeeld aan trapjes en steunpoten. Maar ook stekkers en een waterpas worden nogal eens vergeten door reizigers. 

De aanhangwagen

De aanhangwagen is ideaal voor het vervoeren van grote spullen of grote hoeveelheden. Aanhangwagen onderdelen kun je makkelijk en snel online bestellen. Assen en banden zijn handig om extra te hebben, want die kunnen wel eens stuk gaan. Maar denk ook eens aan netten of gaas. Wanneer je bijvoorbeeld een berg zand wilt vervoeren, ben je verplicht om hier een net of afdekzeil overheen te spannen zodat het zand bij elkaar blijft. Je lading bevestiging is altijd verplicht. 

De zakelijke aanhangwagen

Voor sommige bedrijven is een aanhangwagen heel erg handig. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de bouw, transport of logistiek waarbij goederen vervoerd moeten worden. Je kunt als bedrijf natuurlijk aanhangwagens huren wanneer je ze nodig hebt, maar dit kan aardig in de kosten lopen. Bovendien ben je met een zakelijke aanhangwagen niet meer afhankelijk van andere verhuurbedrijven. Meestal heb je als bedrijf meerdere zakelijke aanhangwagens, waardoor je dus ook in grotere hoeveelheden aanhangwagen onderdelen moet bestellen. Bij de meeste webshops is dit geen enkel probleem en kun je je onderdelen ook zakelijk bestellen. 

De boottrailer

Wil je je boot vervoeren van of naar de aanleghaven? Handige onderdelen hierbij zijn lieren, lierbanden, stroppenplaten en stoot- en bootrollen. Ook zijn er handige bootrol sets te koop waarbij je alles in één keer kunt aanschaffen. 

Overige accessoires

Naast deze standaard onderdelen, zijn er ook tal van accessoires die altijd van pas kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan een wielklem om diefstal tegen te gaan. Maar ook sneeuwscheppen, veiligheidshesjes, een gevaren driehoek en een EHBO-kit zijn handig om bij je te hebben. Je weet immers maar nooit wat er gebeurd en een goede voorbereiding is hierbij wel zo prettig.

Meer avonturen