Home Camperlife Inspiratie voor een camperreis door Noord-Amerika

Inspiratie voor een camperreis door Noord-Amerika

by admin
Inspiratie voor een camperreis door Noord-Amerika

Noord-Amerika is de ultieme bestemming voor een lange camperreis. Zowel de Verenigde Staten als Canada zijn populaire bestemmingen voor een camperreis. Omdat de landen erg groot zijn is het wel verstandig om van tevoren een plan te maken voor een route. Wil je graag de westkust of juist de oostkust ontdekken? Of wil je graag een reis van oost naar west of andersom maken? Het is allemaal mogelijk bij een camperreis door Noord-Amerika! Hieronder vind je alvast inspiratie voor indrukwekkende plekken! 

Rocky Mountains 

Als je met de camper reist langs Noordwest-Amerika en West-Canada kan een bezoekje aan de Rocky Mountains niet ontbreken. De Rocky Mountains zijn bijvoorbeeld goed te combineren met een rondreis door West-Canada. De Rocky Mountains liggen in een zeer groot gebied en zijn maar liefst 4800 meter lang. De hoogste toppen van dit gebergte liggen ook rond de 4400 meter, wat erg indrukwekkende uitzichten van zowel boven- als onderaf geeft. In en rondom de Rocky Mountains zijn vele nationale parken, waaronder Yellowstone National Park, Rocky Mountains National Park, Glacier National Park en nog veel meer. Het is dus echt de moeite waard om hier een aantal dagen voor in te plannen, vooral als je van natuur en bergen houd! 

Niagara Falls

De Niagara Falls zijn ook de moeite waard om te bezoeken. Dit natuurgebied vol met prachtige watervallen ligt zowel in de Verenigde Staten als in Canada. Het ligt in het oosten van het continent en is daarom een aanrader om te bezoeken als je een rondreis door Oost-Amerika doet. De Niagara Falls zijn een van de grootste watervallen van de hele wereld. Ze zijn erg breed en er valt veel water met een grote kracht naar beneden. Erg indrukwekkend om mee te maken. Een bezoek aan Niagara Falls kun je goed combineren met een stedentrip naar de Canadese stad Toronto. 

Grand Canyon 

Als je een rondreis door West-Amerika maakt, is de Grand Canyon zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Grand Canyon National Park ligt in de staat Arizona en is erg indrukwekkend om te zien. De grote en diepe kloof is door de watererosie van de rivier de Colorado ontstaan. Dit nationale park kan in de zomer erg heet worden en daarom wordt het aangeraden om buiten juli en augustus het park te bezoeken. Je kunt een bezoek aan dit park goed combineren met een bezoek aan de steden Las Vegas en Los Angeles. Zo kun je al een heel aantal hoogtepunten van West-Amerika afvinken! 

Noord-Amerika is erg groot en zeker de moeite waard voor een camperreis. Het continent heeft vele prachtige camperroutes waar je uit kunt kiezen. Met de inspiratie van hierboven kun jij alvast beginnen met het plannen van een onvergetelijke camperreis! 

Meer avonturen