Home Camperlife Is een autoverzekering voldoende als je op vakantie gaat met de camper?

Is een autoverzekering voldoende als je op vakantie gaat met de camper?

by admin
Is een autoverzekering voldoende als je op vakantie gaat met de camper?

Heb je net je eerste camper gekocht? Dan kun je ongetwijfeld niet wachten om hiermee op vakantie te gaan. Voordat je vertrekt, moet je alleen wel een aantal zaken regelen. Zo moet je bijvoorbeeld niet vergeten om het voertuig te verzekeren. Net als voor auto’s geldt ook voor campers de wettelijke verplichting om hier een verzekering voor af te sluiten. Aangezien een camper een voertuig is, denk je misschien dat het voldoende is om een autoverzekering af te sluiten. Maar is dit eigenlijk wel zo? In deze tekst vertellen wij je hoe het zit.

Je hebt een camperverzekering nodig

Laten we maar direct met de deur in huis vallen: het is niet voldoende om een autoverzekering af te sluiten als je met de camper op vakantie gaat. Zo’n verzekering is – zoals de naam eigenlijk al aangeeft – specifiek bedoeld voor auto’s. Vandaar dat ze voor campers niet toereikend zijn. Hoe je een camper dan wel verzekert? Met een camperverzekering. Deze verzekering lijkt in veel opzichten op een autoverzekering, maar is specifiek bedoeld voor campers. Bij de meeste verzekeraars kun je tegenwoordig wel een verzekering voor je camper afsluiten.

Hoe kan ik mijn camper verzekeren?

Net als bij het verzekeren van een auto kun je ook bij het verzekeren van een camper uit meerdere dekkingen kiezen. Om jou hier wat meer inzicht in te geven, hebben we de verschillende dekkingen op een rijtje gezet. Bij elke dekking vertellen we je kort waar je precies voor verzekerd bent, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat de beste verzekering voor je camper is.

– WA

Net als een WA verzekering auto ben je wettelijk verplicht om je camper te verzekeren voor de wettelijke aansprakelijkheid. Veroorzaak je schade aan (spullen van) anderen met je kampeerauto? Dan ben je hiervoor verzekerd als je een WA-verzekering hebt.

– WA + Beperkt Casco

Gaat de dekking van een WA-verzekering je niet ver genoeg? Dan kun je voor de dekking WA + Beperkt Casco kiezen. Naast schade die je bij anderen veroorzaakt ben je ook verzekerd voor bepaalde schade aan je camper. Zo keert een verzekeraar bijvoorbeeld geld uit als de schade het gevolg is van onder meer diefstal, brand, storm of een botsing met loslopende dieren.

– WA + Volledig Casco

De meest uitgebreide camperverzekering is WA + Volledig Casco. Naast alle bovenstaande zaken ben je ook verzekerd voor schade aan je camper door vandalisme, een aanrijding of botsing. Omdat dit de meest uitgebreide manier is om je kampeerauto te verzekeren, is hij ook het duurst. Vanwege de uitgebreide dekking staat deze verzekering ook wel bekend als allrisk camperverzekering.

Aanvullende verzekeringen voor je camper 

Een WA-verzekering voor je camper is volgens de wet voldoende, maar je kunt ook voor één van de andere dekkingen kiezen. Als deze voor jou nog niet ver genoeg gaan, zijn er nog aanvullende verzekeringen die je voor je camper af kunt sluiten. Zo bieden veel verzekeraars bijvoorbeeld een aanvullende inzittendenverzekering aan. Schade aan de bestuurder en passagiers wordt dan ook vergoed. Je bent hiermee zelfs verzekerd voor schade aan spullen in of op de camper die ontstaat door een ongeval. Wil je goed verzekerd zijn voor pech onderweg? Dan is het verstandig om ook een aanvullende verzekering voor pechhulp af te sluiten. Je bent dan altijd verzekerd van hulp als je onderweg pech krijgt met je camper.

Meer avonturen