Home Camperlife 11 x waarom wij voor een camperbus kozen

11 x waarom wij voor een camperbus kozen

by admin

Na een fantastische roadtrip door Schotland met een gehuurde camper wisten we het zeker: we willen onze eigen camper! Toen begon de zoektocht; want waar moesten we op letten bij het kiezen van de voor ons perfecte camper? Hieronder elf redenen waarom wij uiteindelijk kozen voor een camperbus. Een Mercedes Viano, Marco Polo.

1.We besloten onze gewone auto weg te doen. Onze camper is dus ook voor dagelijks gebruik. De auto werd niet heel vaak gepakt; woon-werkritjes hebben we niet aangezien ik als freelance journalist (Annemieke) thuis werk en Mark voor zijn werk naar het buitenland vliegt. Voordelen: onze camperbus staat altijd ‘ready to hit the road’ voor de deur.

2.Het scheelt geld. We hebben geen extra kosten voor een camperstalling. Daarnaast betalen we op deze manier een kwart aan wegenbelasting; dit geldt voor alle dieselcampers. En we besparen de kosten voor een tweede auto, zoals aanschaf en verzekering. 

Parkeren in het centrum

3.We wonen in het centrum van Haarlem. Een heerlijke plek, maar het aantal parkeerplekken is karig en vaak niet erg ruim. We wilden dus een kleine, compacte bus die we makkelijk konden parkeren. 

4.Onze bus is onder de twee meter hoog (1.90m). Hierdoor kunnen we parkeren in de meeste parkeergarages. Wel zo handig als je camper ook je auto is. 

5.We hebben veel verschillende camperbussen bekeken en vergeleken. We twijfelden tussen een Volkswagen T5 California en de Mercedes Viano Marco Polo. Uiteindelijk was het de prijs die de doorslag gaf. Het aanbod op dat moment zorgde ervoor dat we kozen voor de Mercedes. Deze was goedkoper en paste beter in ons budget. 

6.Bij het kopen van een camper is het slim om de regels qua milieuwetgeving in de gaten te houden. Wij wilden perse een groene sticker omdat we dan de meeste steden in Europa in mogen. Onze camper komt uit 2005, maar we hebben een roetfilter en dat is belangrijk qua milieuzones. (Binnenkort kun je een uitgebreid artikel lezen over de milieuwetgeving voor campers.) 

Genoeg zitplaatsen

7.Onze camperbus heeft vier zitplaatsen. Dit was een must, omdat we de camper ook als gewone auto gebruiken en we onze kinderen graag meenemen; zowel voor korte autoritten als voor weekendjes weg met de camper of lange roadtrips. 

8.De bus is klein, maar we kunnen er prima met vier personen in slapen. In het hefdak zit een heerlijk comfy bed en van de zitplaatsen achterin kunnen we een tweepersoonsbed maken. Ook kunnen we met z’n vieren aan tafel zitten omdat de voorstoelen draaibaar zijn. 

9.We kozen voor betrouwbaar. Onze bus is weliswaar tweedehands, maar altijd goed onderhouden. We kochten hem bij Poptop campers, specialist in hefdak buscampers in Noordwijkerhout inclusief een fijne garantie. Starten en gaan. 

Westfalia interieur

10.De uitstraling van het Westfalia interieur is een tikje sober, maar heeft alles wat we nodig hebben. Het is superdoordacht en alles is op elkaar afgestemd. We hebben een fijn keukentje, comfy zitplaatsen en genoeg slaapruimte. Extra lekker is de standkachel op diesel, dus we hebben geen elektriciteit nodig voor de kachel. 

11.De camper heeft een krachtige motor met automatische versnelling. En dat vinden wij heel chill rijden. Al tijdens onze campertrip door Schotland ontdekten we dat we voor een automaat wilden gaan; we schakelen ons helemaal suf daar.

Meer avonturen