Home Get inspiredRoadtrips De juiste reisverzekering kiezen: Hier moet je op letten!

De juiste reisverzekering kiezen: Hier moet je op letten!

by admin
De juiste reisverzekering kiezen: Hier moet je op letten!

Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag een reisverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een verzekering die goed past bij jouw situatie en bij de soort vakanties waar je over het algemeen voor kiest. Er bestaan verschillende soorten verzekeringen en je kunt ervoor kiezen om bepaalde zaken wel of niet mee te verzekeren. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een reisverzekering af gaat sluiten!

Heb je een reisverzekering nodig?

Misschien vraag jij je af of je eigenlijk wel een reisverzekering nodig hebt, maar in de meeste gevallen is het toch verstandig om er wel een af te sluiten voor de zekerheid. Je hoeft natuurlijk nooit alles te verzekeren, maar het is in ieder geval goed om jezelf te verzekeren voor hulp die je krijgt in noodsituaties in het buitenland. Het kan ook gebeuren dat je ongepland eerder teruggaat en een nieuw vliegticket nodig hebt, of dat je juist ongepland langer blijft, bijvoorbeeld omdat jij of een ander gezinslid ziek is. 

Verschillende soorten reisverzekeringen

Er bestaan diverse soorten verzekeringen die je af kunt sluiten. Ten eerste kun je kiezen voor een verzekering die alleen loopt tijdens jouw vakantie en die je dus steeds opnieuw af moet sluiten, of voor een doorlopende reisverzekering. Die laatste loopt het hele jaar door, dus je bent ook verzekerd als je een weekend weg gaat of onverwachts op vakantie gaat. Verzekeringen verschillen op de volgende fronten:

  • De premie: De premie van een reisverzekering ligt gemiddeld tussen de 72 en 226 euro per jaar. 
  • Het eigen risico: In de meeste gevallen heb je een eigen risico, maar die kan verschillen per verzekering. 
  • De voorwaarden: Het is altijd belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen, zodat je bijvoorbeeld weet wat de maximale vergoeding is of tot welke leeftijd jouw kinderen meeverzekerd zijn. 
  • Het dekkingsgebied: Waar je gedekt bent met jouw verzekering, kan ook verschillen. Vaak kun je kiezen voor Werelddekking of Europadekking. 

Welke dekking heb je nodig?

Als je een verzekering af gaat sluiten, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat voor soort dekking je nodig hebt. De standaard dekking van iedere reisverzekering dekt de kosten van noodhulp in het buitenland, maar verder eigenlijk niets. Veel mensen kiezen ervoor om hun bagage mee te verzekeren, vooral eventuele apparaten die ze meenemen op vakantie, zoals een laptop of smartphone. Let hierbij wel op de maximumvergoeding die een verzekering aanbiedt en wat voor schade er wel en niet wordt vergoed. Hiernaast kun je ook nog eventuele autopech verzekeren en kiezen voor extra dekking op het gebied van medische zorg in het buitenland. Ga je regelmatig op wintersport? Dan is het verstandig om je te verzekeren tegen mogelijke ongevallen. 

Meer avonturen