Home Hikes & BikesHikes Zin in een uitdaging? Ga wandelen op ‘outdoor eiland’ Tenerife

Zin in een uitdaging? Ga wandelen op ‘outdoor eiland’ Tenerife

by admin
Zin in een uitdaging? Ga wandelen op ‘outdoor eiland’ Tenerife

Inspiratie voor hikers: wandelen op Tenerife

Wist je dat het Spaanse eiland een paradijs is voor outdoor liefhebbers? Met de heropening van Route 040 is Tenerife dé plek om eindeloos te wandelen. 

Na een periode van aanpassingen is Route 040 op Tenerife officieel opnieuw geopend. Het is een van de meest uitdagende en zwaarste wandelroutes in Spanje geworden. Vanaf het strand van El Socorro in het noorden van Tenerife brengt de route je met meer dan 4000 hoogtemeters tot de top van de Teide, het hoogste punt van het eiland. 

Zorgeloos wandelen

Er zijn nieuwe stukken toegevoegd op de route en ongebruikte of verlaten paden zijn hersteld. Door nieuwe duidelijke routeborden kun je zorgeloos genieten van de uitdaging en de natuur. Doel van het project: een nieuwe identiteit geven aan de route die de zee in Tenerife verbindt met de top van de Teide en daarbij de ervaring en de veiligheid van wandelaars verbeteren. 

Meer over Route 040

De wandelroute was al bekend bij professionele atleten en fervente wandelaars. Door de upgrade is de route helemaal klaar om meer wandelaars en trailrunners te ontvangen. Vanaf het strand van El Socorro klim je naar een hoogte van 3.718 meter om precies te zijn.

Meer over Route 040

Lopen naar vulkaantoppen 

Over een afstand van 27,8 kilometer loop je langs beschermde natuurgebieden als die van Los Campeches, natuurpark Corona Forestal en Nationaal Park El Teide. Vanaf zeeniveau loop je tot de hoogste vulkaantoppen van de Montaña Blanca en de Pico del Teide. Route 040 is een van de meest iconische wandelroutes in Spanje. Wil je de hele route op Tenerife wandelen dan ben je zo’n twaalf uur zoet.

Tenerife No Limits

Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden het hele jaar door en een heel afwisselend landschap is Tenerife een paradijs voor iedereen die houdt van actieve vakanties of sportieve uitdagingen. Op het eiland vind je bijvoorbeeld meer dan 1500 kilometer aan wandelpaden, uitdagende fietsroutes en spannende mountainbiketrails over de bergflanken van vulkanen. Wind- en kitesurfers kunnen terecht op iconische stranden als dat van El Médano. Kortom: het eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. 

Meer avonturen