Home Get inspiredSpots Leukste campings in de Ardennen

Leukste campings in de Ardennen

by admin
Leukste campings in de Ardennen

De Ardennen, gelegen in het zuiden van België, zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Met zijn uitgestrekte bossen, glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en kronkelende rivieren biedt deze regio talloze mogelijkheden voor kampeerders. Of je nu wilt wandelen, fietsen, kajakken of gewoon wilt genieten van de rust en schoonheid van de natuur, de Ardennen hebben het allemaal. Hier zijn enkele van de leukste campings in de Ardennen die je zeker moet bezoeken voor een onvergetelijke vakantie.

1. Camping Floreal La Roche-en-Ardenne, La Roche-en-Ardenne

Camping Floreal La Roche-en-Ardenne, gelegen aan de oevers van de Ourthe, biedt een idyllische setting in het hart van de Ardennen. Deze gezinsvriendelijke camping beschikt over moderne faciliteiten, waaronder zwembaden, sportvelden en een restaurant. De omgeving is perfect voor avontuurlijke activiteiten zoals kajakken, wandelen en mountainbiken. De nabijgelegen stad La Roche-en-Ardenne is zeker een bezoek waard met zijn middeleeuwse kasteel en charmante straatjes.

2. Camping Spa d’Or, Sart-lez-Spa

Camping Spa d’Or, gelegen nabij het beroemde kuuroord Spa, biedt een rustige en groene omgeving. De camping heeft ruime staanplaatsen, moderne sanitaire voorzieningen, een zwembad en een speeltuin. De nabijheid van de stad Spa, bekend om zijn thermale baden en het Formule 1-circuit van Spa-Francorchamps, biedt tal van mogelijkheden voor ontspanning en avontuur. De omliggende bossen en heuvels zijn ideaal voor wandel- en fietstochten.

3. Camping Parc La Clusure, Bure

Camping Parc La Clusure, gelegen in het dorpje Bure, biedt een schilderachtige omgeving aan de oevers van de Lomme. Deze camping beschikt over moderne faciliteiten, waaronder zwembaden, sportvelden, een restaurant en een animatieteam. De omliggende natuur is perfect voor outdoor activiteiten zoals kanoën, mountainbiken en wandelen. De nabijgelegen grotten van Han en het Wildpark van Han-sur-Lesse zijn populaire attracties.

4. Camping de Chênefleur, Tintigny

Camping de Chênefleur, gelegen in Tintigny aan de oever van de rivier de Semois, biedt een ontspannen en natuurlijke kampeerervaring. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, comfortabele accommodaties, een zwembad en een restaurant. De omgeving is ideaal voor kajakken, vissen en wandelen. De nabijgelegen stadjes Florenville en Bouillon bieden charmante straatjes en historische bezienswaardigheden.

5. Camping Le Roptai, Ave-et-Auffe

Camping Le Roptai, gelegen in Ave-et-Auffe, biedt een avontuurlijke kampeerervaring met een prachtige natuurlijke omgeving. De camping heeft ruime staanplaatsen, moderne voorzieningen, een zwembad en diverse sportfaciliteiten. De omgeving is perfect voor klimmen, wandelen en fietsen. De nabijgelegen grotten van Han-sur-Lesse en het avonturenpark Dinant Evasion zijn populaire attracties.

6. Camping Les Murets, Rendeux

Camping Les Murets, gelegen in Rendeux aan de oever van de Ourthe, biedt een rustige en ontspannen kampeerervaring. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, moderne sanitaire voorzieningen, een zwembad en een speeltuin. De omliggende bossen en heuvels zijn ideaal voor wandel- en fietstochten. De nabijgelegen stad La Roche-en-Ardenne biedt tal van culturele en historische bezienswaardigheden.

7. Camping Bertrix, Bertrix

Camping Bertrix, gelegen in Bertrix, biedt een gezinsvriendelijke kampeerervaring met moderne faciliteiten. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, comfortabele accommodaties, zwembaden, sportvelden en een animatieteam. De omgeving is ideaal voor wandel- en fietstochten door de bossen en heuvels van de Ardennen. De nabijgelegen stad Bouillon met zijn imposante kasteel is zeker een bezoek waard.

8. Camping La Semois, Florenville

Camping La Semois, gelegen in Florenville aan de oever van de rivier de Semois, biedt een schilderachtige en ontspannen kampeerervaring. De camping heeft ruime staanplaatsen, moderne voorzieningen, een zwembad en een restaurant. De omgeving is perfect voor kajakken, vissen en wandelen. De nabijgelegen stad Bouillon biedt charmante straatjes en historische bezienswaardigheden, waaronder het kasteel van Bouillon.

9. Camping Petite Suisse, Dochamps

Camping Petite Suisse, gelegen in Dochamps, biedt een panoramisch uitzicht over de heuvels van de Ardennen. De camping beschikt over moderne faciliteiten, waaronder zwembaden, sportvelden, een restaurant en een animatieteam. De omgeving is ideaal voor wandel- en fietstochten, en de nabijgelegen steden La Roche-en-Ardenne en Durbuy bieden tal van culturele en historische bezienswaardigheden.

10. Camping Moulin de Malempré, Manhay

Camping Moulin de Malempré, gelegen in Manhay, biedt een rustige en natuurlijke kampeerervaring. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, moderne voorzieningen en een speeltuin. De omgeving is perfect voor wandel- en fietstochten door de bossen en heuvels van de Ardennen. De nabijgelegen stad Houffalize is een populaire bestemming voor mountainbikers en biedt tal van outdoor activiteiten.

Meer avonturen