Home Camperlife Must haves voor tijdens het kamperen

Must haves voor tijdens het kamperen

by admin

Wanneer je even optimaal wilt kunnen genieten van de natuur en even weg wilt van de dagelijkse drukte die we zowel zakelijk als privé vaak ervaren, is kamperen een absolute aanrader. Daarbij maakt het niet uit of je helemaal back to basics in een tent gaat of dat je kiest voor een luxe camper, in beide gevallen zul je helemaal tot rust komen. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden tijdens het kamperen. Dit geldt niet alleen voor de kampeerders die voor het eerst gaan, maar ook voor de wat meer ervaren mensen onder ons. Juist omdat dit nog wel eens wordt onderschat, vinden we het belangrijk hier extra aandacht aan te besteden en ervoor te zorgen dat het kamperen een stukje leuker en ook comfortabeler wordt.

Zorg voor een goede tas

Tijdens het kamperen zullen er verschillende momenten zijn waarop je wat boodschappen moet doen. Het is daarom dus wel handig om een goede stevige rugtas bij je te hebben, zodat je rustig naar de dichtstbijzijnde supermarkt kunt wandelen en daar vervolgens je boodschappen mee terug kunt nemen. Wat ook handig is, is het kopen van een klein heuptasje festival, zodat je tijdens een wandeling je belangrijkste spullen direct bij de hand  hebt. Je zit er namelijk niet op te wachten om je telefoon de hele tijd te moeten vasthouden. Zorg er dus voor dat je een stevige rugtas meeneemt en een klein heuptasje voor tijdens het wandelen of fietsen, zodat je altijd alles binnen handbereik hebt.

Zorg dat je kunt koken

De meeste campers zijn natuurlijk uitgerust met een eigen keuken, maar kies je ervoor om met een tent te gaan, dan zul je zelf moeten zorgen voor een manier om te kunnen koken. Hoe handig is het dan om een draagbaar fornuis mee te kunnen nemen, zodat je op z’n minst een pannetje soep en een blik knakworsten kunt opwarmen? Nu hoef je echt geen hele uitgebreide maaltijd op tafel te zetten, maar is het wel handig dat je iedere avond toch wel even iets warm kunt maken. Gelukkig zijn er verschillende kant-en -klaar setjes verkrijgbaar bij de meeste outdoorwinkels, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je gaat koken.

Zorg voor goede verlichting

Wanneer de avond valt en het donker begint te worden, is het juist gezellig om met elkaar nog een drankje te doen in de voortent. Ook wanneer je net even bent wezen shoppen in een naastgelegen stadje en daar een nieuwe shabbies tas hebt weten te scoren, wil je deze ook bij terugkomst nog even goed kunnen bekijken. Goede verlichting is dus in meerdere opzichten ontzettend belangrijk om te hebben. Zorg er dus ook voor dat je dit van tevoren regelt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je in het donker komt te zitten. Ga je met een tent, dan is het verstandig te kiezen voor verlichting op accu. Je weet namelijk niet of je wel direct toegang hebt tot een stopcontact.

Meer avonturen