Home Camperlife Wat kost een tweedehands camper?

Wat kost een tweedehands camper?

by admin
Wat kost een tweedehands camper?

Het verkennen van Nederland en Europa in je eigen huis op wielen is voor velen een droom die uitkomt. Een camper biedt vrijheid en avontuur, maar een nieuwe camper kost een hoop geld. Wat kost een goede 2e hands camper precies? Hier duiken we in de wereld van tweedehands campers in Nederland en bespreken we de prijsvariaties en overwegingen.

Prijs tweedehands campers

De prijs van een tweedehands camper varieert sterk, afhankelijk van verschillende factoren:

  • Leeftijd en Staat: Oudere campers zijn doorgaans goedkoper dan nieuwere modellen, maar de staat van de camper speelt een grote rol. Een goed onderhouden oudere camper biedt een uitstekende waarde.
  • Merk en Model: Populaire merken zoals Volkswagen, Fiat, Mercedes en Hymer hebben hogere prijskaartjes vanwege hun reputatie en kwaliteit.
  • Indeling en Voorzieningen: De interne indeling en voorzieningen van de camper, zoals keuken, badkamer, slaapplaatsen en extra’s, beïnvloeden de prijs aanzienlijk.
  • Kilometerstand: De kilometerstand van de camper is belangrijk, net als bij een auto. Vaak hebben tweedehands campers zo’n 50.000 kilometer op de teller staan, wat eigenlijk niet veel is gezien het feit dat deze motoren tot wel 350.000 kilometer meegaan.

Wat kost een 2e hands camper gemiddeld?

Over het algemeen kun je verwachten dat tweedehands campers in Nederland beginnen bij ongeveer €5.000 tot €10.000 voor oudere modellen in redelijke staat. Middenklasse campers, inclusief populaire modellen zoals de Volkswagen Transporter, variëren van €20.000 tot €50.000, afhankelijk van leeftijd en specificaties. Luxe campers en splinternieuwe modellen kosten €60.000 tot €150.000 of meer.

Extra kosten tweedehands camper

Naast de aankoopprijs zijn er enkele extra kosten om rekening mee te houden, zoals verzekering, belasting, onderhoud en eventuele upgrades of aanpassingen die je wilt maken aan de camper. Ga je met je camper de weg op dan dien je wegenbelasting te betalen. Voor een camper van 40 jaar en ouder betaal je geen wegenbelasting. De bijkomende kosten maken een tweedehands camper niet goedkoop. Mocht je onvoldoende spaargeld hebben, dan kun je een lening aanvragen.

Koopoverwegingen tweedehands camper

Bij het kopen van een tweedehands camper is het belangrijk om grondig onderzoek te doen, proefritten te maken en, indien mogelijk, een inspectie door een deskundige te laten uitvoeren. Controleer de onderhoudsdocumentatie en overweeg of de camper geschikt is voor jouw reisbehoeften en budget. In Nederland kun je tweedehands campers vinden via dealers, particuliere verkopers en online marktplaatsen. Het is verstandig om prijzen te vergelijken en te onderhandelen om de beste deal te krijgen.

Of je nu op zoek bent naar een compacte camper voor weekenduitjes of een ruimere camper voor lange reizen, er is een tweedehands optie beschikbaar die past bij jouw budget en reisplannen. Met geduld en onderzoek kun je die droom van reizen in stijl binnen handbereik brengen.

Tip! Wil jij de aankoop van je tweedehands camper liever verspreiden over een langere periode? Sluit dan een persoonlijke lening af om de tweedehands camper te financieren. Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod leningen in Nederland. Zo vind je altijd de lening met de laagste rente voor je tweedehands camper en bespaar je gemiddeld € 783 aan rente op je totale lening!

Meer avonturen