Home Trip Ideas Trek met een gehuurde camper door Spanje 

Trek met een gehuurde camper door Spanje 

by admin
Trek met een gehuurde camper door Spanje 

Geniet dit voorjaar of de komende zomermaanden van een fijne temperatuur, vriendelijke bevolking en lekker eten in Spanje. Trek met de camper door dit uitgestrekte, zeer afwisselende Zuid-Europese land. Naast de mogelijkheid om met de eigen camper vanuit Nederland zuidwaarts te trekken, kun je ook kiezen voor het huren van een camper. Vlieg van Amsterdam naar Malaga met Transavia, om vanuit Zuid-Spanje aan een onvergetelijke tocht te beginnen. Doe dat overigens niet zonder Malaga zelf te bezoeken. Het is een hele fijne stad om je reis door Spanje te beginnen, met een knus en historisch centrum. In de haven van Malaga geniet je van de prachtige, vaak zeer grote schepen die je er vindt. Dit artikel beschrijft een voorbeeld van een route die je zou kunnen volgen. 

Van het zuidelijk deel van Spanje door het centrum omhoog 

Vanuit Malaga kun je de reis starten in westelijke richting. Trek bijvoorbeeld naar Granada, waar je Alhambra vindt. Dit is een oud fort, gecombineerd met een prachtige tuin. Heb jij er al eens van gehoord? Zeker in de zomermaanden is het hier erg druk. Boek je tickets voor een bezoek aan het fort daarom ruim voor je aankomst. 

Nadat je Granada achter je hebt gelaten trek je door naar Gibraltar. Vanaf daar koers je via Sevilla in noordelijke richting. Het zuidelijk deel van Spanje kun je het beste in het voorjaar bezoeken. Door de zomer heen lopen de temperaturen hier flink op, soms zelfs tot ver in de 40 graden Celsius. 

Via Madrid naar het noorden van Spanje

Nadat je plaatsen als El Rocío en Sevilla bezocht hebt, rijd je door naar Córdoba. Vanuit deze plaats heb je twee opties. Afhankelijk van de beschikbare tijd kun je nog iets westelijker gaan, richting Mérida en Plasencia. Is de tijd beperkt? Kies in dat geval voor een bezoek aan Toledo en Madrid vanuit Córdoba. 

Neem de tijd voor de citytrip naar Madrid. Het is een prachtige stad, waar ontzettend veel te zien is! Je kunt er zeker drie of vier dagen verblijven. Vanuit Madrid rijd je noordwaarts richting Burgos en San Sebastián. Je vindt hier ook de Picos de Europa. Een prachtige bergketen waar je heerlijk kunt wandelen. Vanuit het noordelijk deel van Spanje kun je vervolgens terugkeren naar Nederland, of nog door richting Barcelona en bijvoorbeeld l´Estartit. Deze plaatsen liggen aan de oostgrens van Spanje. Een fijne afsluiter van je vakantie! 

Meer avonturen