Home Trip Ideas Fit op vakantie? De tips!

Fit op vakantie? De tips!

by admin

Wanneer je een fanatieke kampeerder bent dan zul je heel wat nachten per jaar in je tent, camper of caravan doorbrengen. De gezelligheid van de camping en het gemak van gemakkelijk voedsel zijn jou dan ook ongetwijfeld bekend, net als de barbecue en de vele gezellige wijntjes. Maar om dit een beetje in balans te houden en ervoor te zorgen dat het kamperen er niet direct voor zorgt dat er tientallen kilo’s per jaar bij komen is het aan te raden om ook op vakantie aan je fitheid te blijven werken. Daar zit immer al direct het grootste geheim van een fitte en vitaal lijf; in de consistentie. Dus investeer hier duurzaam in en blijf ook sporten wanneer je op reis en onderweg bent. Daarom hier een aantal tips om ook op vakantie en onderweg fit te blijven. Doe er je voordeel mee en start je volgende vakantie direct, voor je het weet loop jij met een sixpack over het strand en dan bedoelen we geen six pack bier.

Technologie voor alles

Het kan best lastig zijn om vanuit het niets opeens zelf een workout te gaan doen, maar vandaag de dag hoeft dat ook niet meer. Een eenvoudige telefoon in combinatie met een sim only van Ben is op reis alles wat je nodig hebt. Een Nederlands data abonnement is namelijk tegenwoordig in de hele EU gewoon geldig, waardoor je dus ook vanaf de camping in Frankrijk -en zelfs vanuit Griekenland- tegen het zelfde tarief als in Nederland kan streamen. Dit levert vele voordelen op, waaronder dat je overal een workout kunt doen. Daarmee zijn dus al je excuses in een keer naar het rijk der fabelen gevlogen. 

De apps

Je kan namelijk vanaf je mobiele telefoon tegenwoordig de meest uiteenlopende work-outs doen. Van heftige krachtsessies tot een heerlijke relaxte yoga-oefeningen. Alle opties komen voorbij, van het live volgen van een work-out tot het volgen van gratis oefeningen in een app. Alles is vandaag de dag mogelijk. Zet voor jezelf een dagelijkse reminder en pas je workout per dag aan. De ene keer een HIIT training en de andere keer een pilates sessie. Je zult zien dat je er steeds meer lol in krijgt, naarmate je merkt dat je conditie beter wordt. Voor je het weet doet de hele camping mee met jouw work-out!

Naast de apps en programma’s die je op je telefoon kunt downloaden, is er meer mogelijk. Zo kun je ook de voorgeprogrammeerde opties op je telefoon perfect gebruiken om aan je dagelijkse dosis beweging te komen. Denk aan de stappenteller die exact bijhoudt hoeveel stappen je per dag zet maar ook hoeveel trappen je hebt gelopen. Allemaal informatie die je net dat beetje extra motivatie kunnen geven, om nog net even een rondje extra over de camping te doen aan het einde van de dag. Probeer per dag de 10.000 stappen te halen en je hebt al een hele mooie basis om een dijk van een conditie op te bouwen. En dan dat biertje of wijntje ‘s avonds? Dat heb je dan ook zeker wel verdiend! Het gaat tenslotte allemaal om balans. 

Maar er is geen reden meer om je conditie op vakantie en tijdens het reizen te laten versloffen!

Meer avonturen