Home Trip Ideas Reis naar Rome gepland? Hier lees je wat je allemaal niet mag overslaan

Reis naar Rome gepland? Hier lees je wat je allemaal niet mag overslaan

by admin

Rome heeft echt voor iedereen wat wils. Of je nou van lekker eten, heerlijke temperaturen of van cultuur en geschiedenis houdt: de stad heeft het allemaal te bieden. Met deze veelzijdigheid van de stad, zijn er natuurlijk erg veel bezienswaardigheden die je absoluut niet over zou mogen slaan. De stad zit vol met mooie dingen, dus logisch dat je zo het overzicht kwijtraakt. Maar, niet getreurd, wij hebben hier voor jou een hele lijst opgesteld van bezienswaardigheden die je zeker niet zou mogen missen wanneer je een bezoek aan Rome brengt. Lees je met ons mee?

Het Colosseum

Allereerst natuurlijk het Colosseum. Dit duizenden jaren oude gebouw is iets waar iedereen wel van heeft gehoord, en verdient daarom ook zeker een plaatsje bovenaan deze lijst. Dit enorme amfitheater stond midden in de oude stad en werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus. Hier kwamen de Romeinen eeuwen geleden samen om bijvoorbeeld indrukwekkende gladiatoren- of dierengevechten te bekijken. Vandaag de dag kun je zelfs nog dit theater betreden, en een kijkje nemen in hoe de oude Romeinen daar hebben gezeten. Dit is meer een activiteit voor overdag. We raden je daarnaast ook aan om in de nacht een rondje rondom het Colosseum te wandelen. In de avonden wordt het gebouw namelijk prachtig verlicht, waardoor je weer een andere kijk op het amfitheater kunt krijgen.

Het Forum Romanum

Het Forum Romanum ligt naast het Colosseum, en was duizenden jaren geleden het stadscentrum van Rome. Hier vind je de ruïnes van oude tempels, basilieken en triomfbogen die werden gebouwd na een militaire overwinning van de Romeinen. Om binnen te komen, heb je wel een ticket nodig. Zorg ervoor dat je van te voren een ticket hebt geregeld, aangezien het Forum Romanum een druk bezochte bezienswaardigheid is die nog wel eens vol kan zitten. Tickets kun je bijvoorbeeld kopen op hellotickets.nl.

Het Pantheon

Het Pantheon is een ander gebouw dat liefhebbers van het oude Rome zeker wel geweldig zouden vinden! Net als het Colosseum werd dit gebouw afgerond in de eerste eeuw na Christus. Het is een gebouw dat werd gewijd aan alle goden van Rome, zoals de naam ook in het Grieks betekent. Opvallend aan dit gebouw zijn de architectuur en het ronde, koepelvormige dak waar een ronde opening in zit. Deze koepelvormige daken waren iets waar de Romeinen om bekend stonden. Daarnaast is binnenin het gebouw ook pracht en praal te zien, zoals de prachtige vloer en het mooie cassette plafond. 

Vaticaanstad en de Sint-Pietersbasiliek

Midden in Italië vind je Vaticaanstad, een klein apart land dat los van Italië gezien moet worden. Vaticaanstad staat bekend als het religieuze centrum van de wereld en als het land waar de paus woont. Daarnaast is Vaticaanstad ook een goede aanrader voor wie van kunst houdt. Hier vindt je namelijk de wereldberoemde Sixtijnse Kapel, waar je de fresco’s van Michelangelo kunt aanschouwen. Verder vind je hier ook de Sint-Pietersbasiliek, dat lang de grootste kerk ter wereld is geweest. Echt een hoogtepunt die zich graag door prachtige architectuur laat betoveren!

De Trevifontein

Verder, in de drukkere, smalle straatjes van de stad, vind je de bekende Trevifontein. Dit 18e-eeuwse kunstwerk is een iconische bezienswaardigheid voor de stad en is in de prachtige stijl van de Barok gebouwd. De traditie is om een muntje achterover je schouder te gooien. Op deze manier zou je misschien wel geluk kunnen manifesteren. Nadat je een muntje hebt gegooid, kun je hier heerlijk gaan genieten van een Italiaans ijsje. Wie wil dat nou niet?!

De Spaanse trappen

Dichtbij de Trevifontein, vind je de Spaanse Trappen. Dit is een lange trap, bestaande uit 135 treden, die is gebouwd in de middeleeuwen. Bovenaan de trap vind je de kerk Trinità dei Monti. De trappen, versierd met bloemen, vormen een symbool voor de vrolijkheid van de stad en is ook zeker een locatie die je niet zou mogen overslaan. Daarnaast kun je vanaf deze trap genieten van een prachtig uitzicht over de stad heen. Echt een aanrader dus.

Castel Sant’Angelo

Als een na laatste, hebben we voor jou de Castel Sant’Angelo. Dit is ook zeker een ander eeuwen oud gebouw dat je zeker moet bezoeken tijdens jouw reis naar Rome. Het gebouw was oorsponkelijk een mausoleum voor keizer Hadrianus. Dit wil zeggen dat dit de laatste rustplaats van de keizer was. Later kreeg het gebouw echter een andere functie, en diende het als een fort en als de woonplaats van de paus. Vandaag de dag kun je het gebouw bezoeken en is het een museum. 

Piazza Navona

Verder staan Italiaanse steden, zoals Rome, natuurlijk bekend om de gezellige pleinen. De Piazza Navona is hier een van die je ook zeker niet mag overslaan. Om dit plein vind je prachtige gebouwen die zijn gemaakt in de stijl van de Barok. Ook zijn op dit plein drie prachtige fonteinen te vinden. Hier kun je echt even goed tot rust komen van je wandeling en kun je genieten van een ijsje of een lekker koud drankje.

Met al deze tips zal je ongetwijfeld het beste uit jouw Rome reis kunnen halen. Welke bezienswaardigheid bezoek jij als eerste?

Meer avonturen