Home Camperlife 5 x onmisbare camper apps

5 x onmisbare camper apps

by admin

Tijdens een roadtrip ga je voor vrijheid en avontuur, maar laten we eerlijk zijn; een beetje hulp bij het zoeken naar mooie locaties of tips van andere camperaars zijn altijd welkom. Deze vijf camper apps zijn echte ‘must-downloads’ voor camperaars: doe er je voordeel mee. 

Dé camper app van Nederland: Campercontact

Deze Nederlandse app heeft de grootste database van camperlocaties in Europa. En dat zijn er zo’n 30.000. Elke locatie wordt uitgebreid gereviewd en beoordeeld door andere camperaars waardoor je een prima beeld van de locatie krijgt. 

De app werkt superhandig en overzichtelijk; filter op land, regio, type locatie of prijs en je krijgt alle camperplekken te zien die voldoen aan jouw criteria inclusief adresgegevens, GPS-coördinaten, prijs, aantal plaatsen, faciliteiten en foto’s. Heb je zelf een nieuwe plek ontdekt die je wilt delen met andere camperaars? Voeg’m toe in de app!

 • Ontwikkelaar: N.K.C
 • De lite-versie is gratis, de volledige versie kost 5,99 per jaar
 • Android en iOS
 • De app heeft 250.000 reviews

Voor mooie overnachtingsplekken: Park4night

Tijdens onze roadtrip door Schotland was dit dé app die we gebruikten om mooie plekken te vinden voor de nacht. In Schotland is wildkamperen toegestaan en dankzij Park4night hebben we op prachtige plekken geslapen. 

Vanaf de locatie waar je je bevindt kun je zoeken naar ‘verborgen’ camperplekken middenin de natuur, maar je vindt er ook campings, parkeerplaatsen voor een paar uur of picknickplekken. Dit is een app voor en door camperaars; alle info over locaties, recensies en foto’s zijn persoonlijke ervaringen van anderen. 

Het gebruik van locatie-apps voor camperaars is discutabel. Er zijn er meer zoals deze: StayFree en Campy bijvoorbeeld. De camper apps worden veel gebruikt en er zijn camperaars die vinden dat het delen van, met name, locaties voor wildkamperen, moet stoppen. Het gebeurt namelijk nogal eens dat de plekken te druk worden en dat locals besluiten ze te ‘sluiten’. De keuze is uiteraard aan jou, ook of je door jou ontdekte camperplekken wilt delen met anderen of ze liever voor jezelf houdt. 

 • Gratis
 • Android en iOS
 • De app is ook offline te gebruiken

Zorg dat’ie recht staat: Camper Leveler

Als je je camper ergens parkeert is het wel zo handig dat’ie recht staat. Waterpas het liefst, zodat je ’s nachts niet steeds een kant op rolt of je tijdens het koken zelf je pannetje recht moet houden. 

Da Camper leveler app helpt je je camper waterpas te parkeren door precies aan te geven welk wiel met hoeveel centimeter verhoogd moet worden. Nadeel is dat deze app alleen beschikbaar is voor Android telefoons. Heb jij een iPhone en wil je ook graag waterpas slapen? Dan kun je natuurlijk ook de waterpass-app van Apple gebruiken of gewoon een ‘echte’ waterpas toevoegen aan je camper uitrusting. 

 • Gratis
 • Android
 • Ontwikkelaar: Eland apps 

Denk aan het milieu: Green-Zones

Deze app heb je echt nodig tijdens een roadtrip door Europa. De regels rondom milieuwetgeving en groene zones zijn ingewikkeld en verschillen per land, per stad en zelfs per dag. Green-Zones laat je zien of je met jouw camper een stad of gebied in mag rijden én wanneer dat kan. 

De camper app biedt verschillende diensten: zoals een gedetailleerd overzicht van alle regels en uitzonderingen van elke milieuzone in Europa waarvoor je een milieusticker, vignet of registratie moet kopen en dagelijkse meldingen van lokale milieu instanties om de toegangsstatus voor de volgende dag te bepalen. 

 • Met overzichtelijke en zoombare kaarten van alle milieuzones
 • Gratis, voor adressen en GPS-tracking doe je een in-app-aankoop van 2,99 euro
 • iOS en Android

Stukje voorbereiding: Freeontour

Dit is een fijne voor het plannen van je campertrip. De app helpt je je reis voor te bereiden, je kunt bijvoorbeeld tussenstops invoegen, zoeken naar campings of camperplaatsen en reisbelevingen van anderen lezen. Ook handig is de eenvoudige routeplanning en navigatie met de speciaal ontworpen routeplanner voor campers. Niet alle kleine weggetjes zijn immers goed bereikbaar voor campers. 

Leuk extraatje is de Freeontour-card. Hiermee krijg je kortingen bij zo’n 600 aangesloten bedrijven; denk aan campings, ferry’s, musea en caravandealers. 

 • Meer dan 22.500 campings met beschrijving, foto’s en beoordelingen van anderen
 • De app heeft een camper community
 • Gratis
 • Android en iOS

Meer avonturen