Home Camper & the city Vergeet Hamburg niet tijdens je roadtrip door Duitsland!

Vergeet Hamburg niet tijdens je roadtrip door Duitsland!

by admin

Duitsland is een ideale bestemming voor een camper roadtrip. Het is dichtbij, groot en heeft alles; prachtige natuur met heuvels, bossen en velden, kleine pittoreske dorpjes en mooie, hippe steden. Hamburg bijvoorbeeld! 

Hamburg is een van de hipste steden van Duitsland en na Berlijn de grootste van het land. Parkeer je camper hier een paar dagen en ontdek de stad en omgeving. Als je van water houdt, zit je hier helemaal goed. Hamburg is de bruggenhoofdstad van Europa en ligt aan de rivier de Elbe die de stad verbindt met de Noordzee. Wij geven je vijf to do tips in Hamburg én zochten alvast een aantal campings (mét strand) in de buurt op. 

To do in Hamburg:

Suppen

Huur een Sup bij het Alstermeer in het centrum van de stad en ontdek Hamburg van een heel andere kant. Langs de kanalen van de Alster sup je langs groene woonwijken en naar ‘Stadtpark Hamburg’. De groene ‘long’ van de stad en een favoriete locatie voor openluchtevenementen.

Met de wind in de rug

Voel de wind in je rug tijdens een heerlijke fietstocht langs de stadkust. Begin bijvoorbeeld in Blankenese in het westen en fiets naar Hafencity waar je highlights als de Elbphilarmonie, de wereldberoemde concertzaal en landmark van Hamburg, en Speicherstadt. Het grootste aaneengesloten opslagcomplex ter wereld, inclusief een plekje op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Bootjes kijken

Strandperle is de ultieme plek om naar voorbijvarende schepen in de rivier de Elbe te kijken. Pak een verfrissend drankje bij deze parel aan de oever bij Oevelgönne, graaf je voeten in het zand en relax.

Ga de natuur in

Met de 31 parken en natuurreservaten die Hamburg rijk is, kun je volop genieten van de natuur. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het 200 jaar oude ‘Planten un Blomen Park’ met de grootste Japanse tuin van Europa.

Zonsondergang

De mooiste zonsondergang zie je op het Elbphilharmonie’s Plaza! Dit uitkijkplatform heeft een waanzinnig panoramisch uitzicht over de stad en de haven van Hamburg.

Campings in en rond Hamburg:

  • ElbeCamp Falkensteiner Ufer. Deze camping ligt in het midden van de stad, maar ook midden in de natuur. Namelijk direct aan het laatst overgebleven natuurlijke strand in Hamburg, aan de Elbe. Een rustige plek om te genieten met je camper. Elbecamp.de. (elbecamp.de)
  • Strover Strand. Een grote, maar leuke camping net buiten Hamburg. Ook inclusief strandje! (Camping-stover-strand.de)
  • Camperplaats Heiligengeistfeld. Wil je de natuur even links laten liggen en écht voor die citytrip gaan? Dan is deze camperplaats gelegen tussen de Messe en de Reeperbahn een aanrader. Meer ‘middenin de stad’ kom je niet met je camper. (locatie: Glacischaussee/Feldstraße)
  • Camping Buchholz. Een kleine camping die al vijftig jaar wordt gerund door dezelfde familie en de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen; het ligt namelijk maar zeven kilometer vanaf het centrum. (camping-buchholz.de)
  • Camping Bredenbeker Teich. Deze camping ligt op de stadsgrens van Hamburg en in de natuur. Wil je een citytrip combineren met wandelen in de bossen en zwemmen in een meer, dan is dit jouw plek. De camping ligt direct aan het water. (camping-bredenbeker-teich.de)
  • Camping Land an der Elbe. Een pittoresk gelegen natuurcamping. Ook aan de oevers van de rivier de Elbe mét een heerlijk strand. (camping-land-online.de) 

Meer Hamburg:

– Dichtbij Hamburg ligt Nationaal park Hamburgisches Wattenmeer. De kleine eilandengroep ligt aan de kust en in de monding van de Elbe. In dit Duitse stuk van de Waddenzee liggen drie kleine eilanden: Neuwerk, Scharhörn en Nigehörn. Naar Neuwerk vaart een veerboot; er wonen 33 mensen en je loopt in een uur het eiland rond. 

-De Elberadweg, de bekendste en een van de mooiste fietstochten van Duitsland loopt dwars door Hamburg. De route is bijna 1300 kilometer lang en je fietst de hele tijd langs de oevers van de Elbe. 

-De haven van Hamburg is na de havens van Rotterdam en Antwerpen de grootste van Europa. 

Meer avonturen