Home Get inspiredSpots Het Zwarte Woud: een paradijs voor natuurliefhebbers

Het Zwarte Woud: een paradijs voor natuurliefhebbers

by admin

Wil jij deze zomer naar het buitenland, maar niet te ver weg? Dan tippen we je graag het Zwarte Woud; Duitslands grootste bosgebied. Je vindt er bergtoppen, diepblauwe meren, wijngaarden en mooie vergezichten. 

Zorgeloos en zonder risico op vakantie; dat kan in het Zwarte Woud. De natuur, culinaire specialiteiten en een afwisselend landschap tussen de wijngaarden en beboste bergen bieden je alles voor een micro-avontuur met je camper. Hieronder een aantal tips voor jouw bezoek aan dit mooie stukje Duitsland. 

Hiken in het Zwarte Woud

Het Hochschwarzwald is dé plek voor liefhebbers van de natuur, het buitenleven en wandelen. De ruige bergkloven in het zuiden van de regio kun je verkennen via een netwerk van 1700 kilometer een wandelpaden. Check ook eens De Himmelberg Runde (tocht rond de hemelberg). Als je geluk hebt en het is helder weer, dan heb je prachtige uitzichten tot de Zwitserse Alpen. De route ligt aan de oostkant van de regio Bad Dürrheim-Öfingen en je vindt er een mooie mix van natuur, cultuur en uitzichten. 

De Duitse wandelhemel 

Het romantische Murgtal staat bekend als Wanderhimmel (wandelhemel). Het Murgtal en de stad Baiersbronn zijn omgeven door dichte naaldbossen, Grinden (boomloze gebieden met vochtige heide), het nationaal park en meren en veengebieden uit de ijstijd. Niet alleen wandelaars, maar ook fietsers en foodies kunnen hier hun hart ophalen. Van wereldberoemde sterrengastronomie tot regionale gerechten in de wandelhutten; neem tijdens je wandeltocht zeker genoeg pauzes om van al het lekkers te genieten. 

Steden in het Zwarte Woud

Dichtbij de binnenstad én boven de daken van de stad Freiburg, ligt de Schlossberg. In dit recreatiegebied heb je mooie vergezichten en ook weer een uitgebreid wandelnetwerk. De Schlossberg is te beklimmen via een voetgangersbrug bij de Schwabentoren vanuit het stadscentrum. Na een klim van 200 meter kijk je prachtig uit over de groene dalen, de wijngaarden en de rivieren van Breisgau. Geen zin om te klimmen? Je kunt ook met een kabelbaan naar boven. De stad Karlsruhe staat bekend als groene stad en ligt in het noorden van het Zwarte Woud in de metropool Baden. Ook zeker de moeite waard!

Kleine natuurcampings in het Zwarte Woud:

  • Camping Zur Mühle. Deze kleinschalige terrassencamping ligt in het bos aan een beekje. Rust, ruimte en vrijheid gegarandeerd. Je vindt de camping in Wolfach-Kirnbach. (www.camping-kirnbach.de)
  • Camping Traiermühle. De perfecte uitvalsbasis voor mooie wandeltochten in het Zwarte Woud. De camping ligt in het noorden van de regio en midden in de natuur. (www.traiermuehle.de)
  • Trendcamping Wolfach. Een rustige terrassencamping in de bergen en het hart van het grootste Duitse bosgebied. (www.trendcamping.de

Meer avonturen