Home Camperlife Nieuw camper boek: The Complete Vanlife Book

Nieuw camper boek: The Complete Vanlife Book

by admin

Deze week verscheen een nieuw camper boek: dé mustread voor alle camperaars. The Complete Vanlife Book: culture, vehicles, people, places staat vol met werkelijk álles wat je als vanlifer wilt weten. 

‘The road hitten’ met een camper is dé reistrend van het moment. De populariteit van campers schiet al een tijdje de lucht in, maar deze zomer ‘boomde’ de populariteit voor vans pas echt. Naast het genieten van de ultieme vrijheid op vier wielen is de camper ook ideaal om op vakantie of lange reis te gaan en toch alle afstandsregels na te leven. 

De vanlifers achter het boek

The Complete Vanlife Book werd gemaakt door de Britse camperaars Lauren Smith en Calum Creasy. Met hun Volkswagen Transporter uit 1996 reisden ze jarenlang Europa door. Ze besloten hun liefde voor ‘the vanlife’, goed design en hun passie voor avontuur te combineren met als resultaat The Rolling Home, een website, Instagramaccount, magazine en dus ook een boek. Let wel: The Complete Vanlife Book dat onlangs (15 januari) uitkwam is een herdruk van het boek The Rolling Home presents The Culture of Vanlife. 

Wat kun je verwachten?

Veel! Zo duiken de twee in de cultuur van het camperleven. Hoe ontstond de vanlife-trend? Is het een uiting van een diepgeworteld back-to basic verlangen? En wie zijn die mensen die niet lang op een plek willen blijven? Er worden verschillende vanlife-types beschreven. Denk bijvoorbeeld aan de adrenaline junkies, digital nomads, hipsters en golden oldies. Waarom is minimalisme zo aantrekkelijk, hoe verdienen vanlifers geld en hoe kun je een alternatieve levensstijl opbouwen met respect voor de natuur en de wereld waarin we leven?

Camper interieur en verbouwing 

In het hoofdstuk Vehicles staan toffe illustraties van verschillende omgebouwde camperbusjes. Zoals een Mercedes 508D, een Mitsubishi L300, Mercedes Sprinter en een Volkswagen T25. Ook lees je alles over de basics van een rijdende leefruimte en de fundamenten van compact interieur design in een camper. En belangrijke en handige vragen die je jezelf kunt stellen voordat je begint aan het verbouwen van een bus tot camper. Welke camper gebruik je en wanneer ben je er klaar voor? Hoe lang en wanneer wil je gaan reizen, hoe belangrijk is zelf koken voor je, welke materialen ga je gebruiken? En dan de verbouwing zelf. Aan de hand van verschillende case studies (verschillende soorten campers) neemt het boek je stap voor stap mee in de verbouwing van een bus tot camper. 

Vanlife bestemmingen

Inspiratie nodig voor je volgende camper bestemming? Ook dan kun je met dit camper boek je hart ophalen. Je vindt er de favoriete bestemmingen van de auteurs in Europa, Scandinavië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Afrika, Australië, India en Canada. Als laatste geven ze nog hun visie op de toekomst van reizen en dan vooral het reizen met een camper. 

Meer avonturen