Home Camperlife Camper styling: Tijmen van Spicy Campers geeft tips!

Camper styling: Tijmen van Spicy Campers geeft tips!

by admin

Vintage campers zijn hot! Wel is het interieur vaak fantasieloos en nogal bruin. Tijmen en Mérie van Spicy Campers verhuren drie oude campers die ze zelf hebben gerestyled tot de hipste campers van Nederland. In dit interview vertelt Tijmen hoe ze dat doen én geeft hij drie ultieme camper styling tips. 

“Spicy Campers is ontstaan vanuit een passie. Onze kracht ligt echt in de styling. Niet zozeer in camperbouw. We zoeken dus bewust naar campers die efficiënt zijn. Die campers zijn al zo goed ingebouwd, aan de indeling moet je niet veel veranderen. We kopen dus goede basiscampers die eigenlijk heel lelijk zijn en die knappen we op.” 

Boetiekhotelletjes op wielen 

“Onze stijl is zacht en modern. We gebruiken geen primaire kleuren en je zult ook geen bloemetjesbehang of tafelzeiltjes zien. We maken classy boetiekhotelletjes op wielen. Met een luxe en fijn warm gevoel. We proberen er echt warmte en persoonlijkheid in te brengen, zodat de camper een ziel krijgt.”

Camper styling boek 

“In het Spicy Campers styling boek geven we tips over hoe je je eigen camper kunt stylen. We laten het hele proces zien: hoe ga je aan de slag om van je bruine camper je camper een ziel te geven? Kom je er niet uit met alleen het boek dan kunnen we je ook begeleiden in het hele stylingproces. Onze passie ligt niet per se bij het overnemen van het hele project, dus we bieden werken in opdracht niet actief aan. Als wij jouw camper zouden opknappen, zit er ons gevoel in en niet het jouwe. Daarbij; iedereen kan het.” 

Campervirus

“Het idee voor Spicy Campers ontstond na een reis door Nieuw-Zeeland. We hebben daar een roadtrip gedaan van twee maanden in een Volkswagen T2 camper. Die reis was zo fantastisch. Daar is het campervirus echt begonnen. Bij terugkomst wilden we zelf een camper kopen om meer roadtrips te maken, maar dan in Europa. Op Marktplaats kwamen we een Volkswagen LT bus tegen. Die hebben we gekocht en helemaal zelf gestript. We hebben er een nieuwe vloer ingelegd, er zelf kasten in gebouwd en een goed bed erin gemaakt”

Goed camper bed 

“In Nieuw-Zeeland hadden we gemerkt dat een origineel camper bed niet heel fijn is voor je rug dus een goed bed was een vereiste. Toen de camper klaar was zijn we er uiteindelijk vijf dagen mee weggeweest in drie jaar tijd. Samen met mijn vrouw Mérie heb ik een festivalcatering bedrijf. We staan op o.a. Lowlands en Pinkpop met zelfgebouwde mobiele koffiebars. Dat liep in die tijd zo goed dat we helaas geen tijd hadden om met onze camper op pad te gaan.”

Camper pimpen 

“Tot dat door corona helemaal stil kwam te liggen. Onze Volkswagen LT hadden we verkocht omdat we hem zo weinig gebruikten, maar we misten een camper. Inmiddels hadden we een dochtertje gekregen en we besloten op zoek te gaan naar een andere camper. We vonden een wat grotere met een alkoof. Van binnen was de camper heel lelijk. Het interieur was gedateerd met standaard jaren ’90 kleuren als bruin en grijs. We besloten hem helemaal te pimpen. Mérie heeft de styling op zich genomen en ik heb alle demontage gedaan, leidingen vervangen, dat soort dingen.”

Drie campers in de verhuur 

“Toen de camper helemaal klaar was hebben we hem voor de grap op een verhuursite gezet. Gewoon om te kijken wat er zou gebeuren. Binnen twee weken was de camper de hele zomer verhuurd. Mensen vonden’m zo leuk. Toen dachten we: ‘als mensen het zo tof vinden wat we doen, dan zoeken we nog een camper’. De tweede camper hebben we ook helemaal opgeknapt en inmiddels zijn we zelfs met camper nummer drie bezig. Dit jaar verhuren we alle drie de campers. Superleuk.”

Camper styling tips:

  1. Maak altijd een ‘statement piece’ in je camper. Schilder bijvoorbeeld de hele badkamer in één kleur of zoek één wand uit waar je een mooi behangetje op doet en werk vanuit daar verder. 
  2. Je moet bij het stylen van je camper echt in grammen denken. 3500 Kilo is het maximaal toelaatbare gewicht voor een camper. Voor alles wat daarboven zit moet je een groot rijbewijs hebben. Als wij iets willen toevoegen gaan we dus echt dingen wegen. Vaak is bijvoorbeeld het originele werkblad in de keuken niet mooi en dan halen we die eruit. Als je het blad wilt vervangen door bijvoorbeeld hout is dat zwaarder dan het vaak geperste karton wat er standaard in zit. Maak dus altijd goede afwegingen qua gewicht.
  3. Niets is te gek; durf groot te denken. Wij gaan altijd uit van het extreme en schalen daarna, indien nodig, terug naar wat haalbaar is. 

Wil je meer info over de te huren campers of het styling boek? Ga naar www.spicycampers.nl

oostenrijk

Meer avonturen