Home Camperlife Geen douche in je camper? Zo los je dat op!

Geen douche in je camper? Zo los je dat op!

by admin

De meeste campings en camperplaatsen zijn weer open. Halleluja! Dit betekent echter wel dat je als eigenaar van een camper zonder douche moet gaan nadenken over ‘zelfvoorzienend zijn’. 

Campings en camperplaatsen mogen weer open, de sanitair gebouwen tot 15 juni niet. Slecht nieuws voor camperaars die niet zelfvoorzienend zijn. Sommige campingeigenaren denken mee met hun gasten door alternatieven aan te bieden. Zo ontwierp campinghouder Robbin van den Heuvel van Camping Starnbosch in Dalfsen mobiele badkamers. De mini-badkamers hebben een douche (met warm water) en een toilet en kunnen naast de camperbus of caravan geplaatst worden. Ideaal natuurlijk, maar een uitzondering. Als je als camperaar weer op pad wilt, maar je bent niet zelfvoorzienend, moet je voor de komende twee maanden toch zelf op zoek naar alternatieven. 

Handen vrij douchen

Er zijn verschillende buitendouches en toilet- en douchetenten verkrijgbaar, maar onze favoriet is de Toffe Douche van Toffe Camper. Dave Kramers: “Het idee voor de Toffe Douche is ontstaan tijdens onze camper-en surftrips naar Noord-Spanje en Portugal. We gaan altijd vrij kamperen en een paar jaar geleden spotten we een pompdouche bij andere surfers. Deze douches hadden een handpomp en wij besloten een beter alternatief te maken; een douche met een voetpomp waardoor je je handen vrij hebt tijdens het douchen. Met de Toffe Douche kun je tot zeven minuten douchen en bijvullen is mogelijk. Wil je warm douchen, dan heb je wel de zon nodig!” Bedacht tijdens wildkampeertrips dus, maar superhandig en essentieel als je wilt camperen in corona-tijden.”

Privé plassen

Een beetje privacy is fijn natuurlijk, dus heb je een douchetent of douchegordijn nodig. Check deze van QuickPitch. Het douchegordijn is verkrijgbaar in een box-versie en in een zak-versie. Beide versies maak je vast aan de zijkant van je buscamper en zijn gemaakt van duurzaam materiaal. De binnenkant is zilverkleurig en de buitenkant safari-groen. Superstoer ook nog! Deze extra privéruimte aan je buscamper hoef je natuurlijk niet alleen te gebruiken om te douchen. Zet er een emmer of een porta potti in en je kunt er privé, maar wel fijn in de buitenlucht je behoefte doen. Met deze oplossingen ben jij klaar voor coronaproof camperen én kun je, als de grenzen weer opengaan, lekker (deels) zelfvoorzienend gaan wildkamperen in Portugal of Schotland!

De Toffe Douche en het QuickPitch douchegordijn koop je hier: https://www.toffecamper.nl/producten/

Meer avonturen