Home Get inspiredRoadtrips Op camper roadtrip door Amerika met een street art van

Op camper roadtrip door Amerika met een street art van

by admin
Op camper roadtrip door Amerika met een street art van

Staat een camper roadtrip door Amerika of Canada op jouw bucketlist? Check dan deze gave campers van Escape Campervans. Elke camper is uniek en met de hand geschilderd door een street art kunstenaar. 

Van Yosemite tot Nashville 

Zo vrij als een vogel The States ontdekken. Wie wil dat nou niet? Een camper roadtrip door het Zuidwesten bijvoorbeeld. Met de Nationale Parken Yosemite, Grand Canyon of Joshua. Of cruisen door steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas. Kies voor het Noordwesten, waar je je roadtrip kunt beginnen in Seattle of Washington en Idaho en Yellowstone kunt verkennen. Of ga voor het Zuiden en ontdek Miami, Dallas en Nashville. Welke staat je ook kiest, een roadtrip door Amerika wordt onvergetelijk in een hand geschilderde RV. 

Travellers & surfers 

Escape Campervans is een Amerikaanse organisatie met het hoofdkantoor in Denver. Zo’n vijftien jaar geleden opgericht door drie Nieuw Zeelandse travellers en surfers. Verspreid over Amerika en Canada zijn verschillende locaties waar je een camper kunt huren. Inmiddels hebben zij 600 campervans in de verhuur en elke campervan is uniek. 

Speciaal ‘campersausje’

Iedere wagen gaat namelijk eerst naar Los Angeles waar street arts kunstenaars de vrije hand krijgen in het ontwerp en design van de camper. ‘The special sauce’ noemen ze het zelf. Dat sausje zorgt er niet alleen voor dat je je onderweg nogal ‘cool’ voelt in je unieke RV. Je hebt ook sneller contact met andere reizigers en locals en dat kan je reis nog leuker en specialer maken. 

Vrij kamperen in Amerika

Er zijn nog meer voordelen aan het huren van een RV van Escape Campervans. Zo zijn ze een stuk zuiniger dan de mega motorhomes die je vaak op de Amerikaanse highways ziet rijden. En, misschien wel het allerleukste, je mag in Amerika vrij kamperen. Dispersed Camping is legaal in een flink aantal gebieden, zolang je de ‘Leave No Trace’ regels hanteert. 

Handig: The Vanlife App

Er zijn verschillende apps en websites die je precies laten zien waar je mag staan met je campervan. Check bijvoorbeeld The Vanlife Appboondocking.org en campendium.com.

Meer avonturen