Home Camperlife Voor het eerst op camperreis met kinderen? Dit zijn de voordelen!

Voor het eerst op camperreis met kinderen? Dit zijn de voordelen!

by admin

Is het geschikt voor kinderen? Dat is een van de meest gestelde vragen die camperreisorganisatie Travelhome krijgt van mensen die nog nooit op een camperreis zijn geweest. Het antwoord: ja!

Een camperreis staat bij veel Nederlanders hoog op het verlanglijstje.  Verwacht wordt dat door Covid de populariteit alleen maar groter wordt. Dit door het feit dat je je accommodatie niet met honderd anderen hoeft te delen. Ander fijn voordeel? Het is de ideale manier om te reizen met kinderen.

Europa ideale try-out voor camperreis met kinderen

“Je kunt je kinderen geen groter plezier doen dan ze trakteren op een campervakantie’, vertelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. Met twee jonge kinderen is hij zelf ervaringsdeskundige. ‘Groot voordeel ten opzichte van een hotelvakantie is dat je alles bij de hand hebt. Bed, toilet, douche, keuken en, afhankelijk van het gehuurde campermodel, een zee aan opbergruimte.” Een camperreis in bijvoorbeeld Amerika, Canada of Nieuw-Zeeland is de ultieme camperbelevenis. Voor wie aan een eerste campertrip met kinderen denkt, is Europa een ideale try-out.

Vakantiehuis op wielen

Overnachten in verschillende hotels kan kinderen onrustig maken. Met je eigen ‘home on wheels’ slapen ze de hele vakantie in hun eigen bed. Als ze in het alkoofbed slapen kun je een veiligheidsnetje of bedrail bevestigen. Iedere avond en ochtend koffers inpakken hoeft niet en omdat de grotere campermodellen veel bagage- en opbergruimte hebben, kun je best veel speelgoed en zelfs kinderfietsen meenemen. Schijnt de zon, dan is er vertier buiten de camper. Als het regent zit je lekker droog en beschut in de camper of onder een luifel met alles bij de hand. Een camper is een heus vakantiehuis op wielen. Erg handig dus ook om hetzelfde eet, drink en slaapschema voor de kleintjes aan te houden.

Voorkom enorme afstanden

Met ruim 8100 campings in Europa ben je tijdens je camperreis met kinderen nooit ver weg van een mooi plekje. Wil je meer avontuur? Ga dan wildkamperen in Schotland of Scandinavië. Hou er wel rekening mee dat reizen met een camper langzamer gaat dan met een auto, dus voorkom enorme afstanden. Fijn is natuurlijk wel dat kinderen tijdens het rijden op een bank aan een tafel zitten, een spelletje spelen of een film kijken. Ook vanuit hygiënisch oogpunt is de camper ideaal. Niemand anders dan je eigen gezin maakt gebruik van de keuken en sanitaire faciliteiten.

Camper aanbod Europa

De afgelopen jaren heeft Travelhome haar Europa-aanbod uitgebreid met als laatste toevoeging Italië en Zwitserland. In Italië kun je je campervakantie beginnen in Rome, Milaan, Pisa, Bologna, Catania (Sardinië) of Cagliari (Sardinië). Het totale Europa-aanbod bestaat uit Bulgarije, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, IJsland, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Rusland, Engeland, Zweden en Zwitserland. 

Je kunt met je eigen auto naar een stad in Europa rijden om de camper op te halen of per vliegtuig afreizen. Ook kun je bij Travelhome voor verschillende bestemmingen een treinkaartje boeken. Meer info vind je op www.travelhome.nl.

Meer avonturen