Home Get inspiredInterviews Uniek overnachten bij dé indoorcamping van Amsterdam

Uniek overnachten bij dé indoorcamping van Amsterdam

by admin

Mis jij het campingleven, maar staat je camper in de stalling of vind je het buiten simpelweg te koud? Wat dacht je van een unieke ‘glamping’ overnachting bij indoorcamping Outside Inn in Amsterdam? 

Outside Inn is dé plek voor een superleuke staycation. Voor echte happy campers of mensen die gewoon eens wat anders willen dan een standaard hotelkamer. Camperlust sprak met Willem Megens, de enthousiaste directeur van Outside Inn.

Een plek waar mensen blij van worden 

Willem: “‘Gooi’ een hotel, hostel en een camping bij elkaar en je krijgt Outside Inn. Ik ben drie jaar bezig geweest om deze indoorcamping in Amsterdam te realiseren. Ik kende het concept van de hippe indoorcampings in onder andere Berlijn en Bonn. Dat wilde ik ook in Nederland. Voor mij komt alles hierin samen: ik vind het leuk om dingen te creëren. In dit geval het neerzetten van een indoorcamping en het ombouwen van oude kampeermiddelen tot luxe slaapkamers. Ik heb er echt een binnenpark van gemaakt, een plek waar mensen blij van worden.”

Vintage caravans en pipowagens

“Dat binnenpark heb ik gecreëerd in een bedrijfshal van duizend m2. Met groen gras op de grond, zandstrandjes, vintage en classic caravans, strandhuisjes, camperbusjes en pipowagens. De kampeermiddelen heb ik omgebouwd tot luxe overnachtingsplekken met, heel belangrijk, goede bedden. Outside Inn ziet eruit als een camping, maar werkt als een hotel. Je boekt een caravan, pipowagen of strandhuisje zoals je een hotelkamer boekt. Alleen overnacht je niet in een saaie kamer, maar op een unieke plek waar net als op de camping sociale contacten belangrijk zijn.”

Wijntje voor de caravan

“Een drankje doe je gezellig voor je caravannetje of in de ‘nul punt nul’ loungekamer. Het is en blijft een indoorcamping dus je kunt hier uiteraard jeu-de-boulen en badmintonnen. Er hangen schommels en relaxen kan in de hangmatten. De sanitair voorzieningen zijn luxer dan op een camping. Het is dus niet zo dat je tijdens het douchen de shampoo van de buurvrouw voorbij ziet drijven.”

Downtown Amsterdam

Amsterdam is de grootste attractie in de buurt. Om de hoek zit een metrostation dus je kunt heel makkelijk de stad in. Binnen acht minuten sta je op de Nieuwmarkt. Ook kun je de natuur rondom Amsterdam ontdekken. Het is heerlijk fietsen en wandelen in het groene gebied rond de rivier de Amstel. Daarnaast ligt Outside Inn op een steenworp afstand van de Arena en Ziggodome. Hoe leuk is het om, after corona, na een concert een caravan in te duiken?” 

Klassiek Renault camperbusje

“Op dit moment zijn er tien tot twaalf overnachtingsplekken. Dat worden er uiteindelijk 32. Ik heb een werkplaats in een gedeelte van de loods en daar ben ik zoveel mogelijk aan het bouwen aan oude caravans en campers. Op dit moment verbouw ik een oud Renault busje om tot comfy slaapplek. Dat busje reed altijd als ‘bakkersbus’ op een camping in Frankrijk om stokbroden rond te brengen. Er komen steeds nieuwe dingen bij, ik heb op dit moment een voorraadje van acht klassieke kampeermiddelen die staan te wachten tot ik ze ga aanpakken.” 

Dine & Dream staycation

“In februari kon ik na jaren van voorbereiden beginnen met het bouwen van de indoorcamping in Amsterdam. Half augustus zijn we officieel opengegaan. Midden in de crisis, dus ja, dat kon niet slechter getimed. Om in deze tijd toch meer te bieden dan alleen een unieke overnachting kun je bij ons terecht voor een heel leuk dinerconcept. Slapen, dineren én uitgebreid ontbijten. Bij genoeg animo bieden we dit ook aan op Tweede Kerstdag.” 

Facts:

  • Outside Inn is het hele jaar open
  • Uit eten in coronatijd? Dat kan hier!
  • Outside Inn is een super fotogeniek hotel
  • Het is dé perfecte uitvalsbasis voor een weekendje Amsterdam

Meer info over deze unieke en relaxte ‘Campersterdam’ locatie vind je op www.outsideinn.nl. Wil je kerst vieren bij Outside Inn? Stuur dan even een mailtje naar info@outsideinn.nl.

Meer avonturen