Home Get inspiredInterviews ‘Onze Ford Fiesta oldtimer is niet zomaar een auto.’

‘Onze Ford Fiesta oldtimer is niet zomaar een auto.’

by admin
‘Onze Ford Fiesta oldtimer is niet zomaar een auto.’

‘Een 33-jarige reisauto vol herinneringen’

Sem (26) en Loes (24) maken de mooiste reizen in hun Ford Fiesta 1.1 uit 1988. Met een daktent toveren ze de oldtimer zelfs om tot een heus campertje. ‘We houden van simpel en hebben niet veel nodig om het goed te hebben.’ 

Sem: “Ongeveer 7 jaar geleden kocht mijn vader de auto van een oudere dame wiens man was overleden. Zij durfde zelf niet meer in de auto te rijden en haar kinderen wilden’m niet hebben. Mijn vader heeft de Ford Fiesta oldtimer toen voor een prikkie over kunnen nemen. Vier jaar geleden zijn wij hem gaan gebruiken als reisauto. Wat wel bijzonder was, is dat ik de desbetreffende dame een tijd geleden tegenkwam. Ze vond het geweldig om haar auto weer te zien. We hebben er over nagedacht haar een fotoboek cadeau te doen met al onze foto’s. Helaas zijn we daar te laat mee geweest.”

Trots op de auto

Loes: “Het zou mooi zijn geweest als ze had kunnen zien welke reizen we hebben gemaakt met de Ford Fiesta. Het is voor ons ook niet zomaar een auto. Onze herinneringen zitten, naast alle geweldige foto’s die we hebben, in deze auto. Vrienden moeten soms lachen dat wij zo trots zijn op onze auto. Zij snappen dat gevoel gewoon niet.”

Instappen en genieten 

Sem: “Het grappige is dat mensen ons in eerste instantie voor gek verklaarden toen we voor het eerst op reis gingen. Als anderen denken dat iets niet gaat lukken, voelen wij juist bewijsdrang. Inmiddels hebben we wel bewezen dat het mogelijk is. Soms pakken we de auto ook om simpelweg een stukje te rijden. Als we instappen is het al genieten. Mensen reageren altijd met duimpjes of ze zwaaien naar ons. De reacties op de weg maken onze dag. Je kunt niet naar onze auto kijken zonder dat er een lach op je gezicht verschijnt.” 

Van auto naar camper 

Loes: “Het begon allemaal met een kleine tent. We hebben niet veel nodig om een mooie reis te maken. Kamperen vonden we allebei leuk en dat hebben we eigenlijk vanaf het begin dat we samen zijn ook gedaan. Vorig jaar kwam het idee een daktent aan te schaffen. Sem was dat op internet tegengekomen en het leek ons wel tof. Nu we de daktent hebben, lijkt de auto in feite wel een beetje op een camper. We slapen iedere dag op een andere locatie en zien wel waar we de tent uitklappen.”

Simpel genieten 

Sem: “Reizen is op deze manier heel makkelijk: we zetten de daktent op, zetten stoeltjes en tafeltje buiten, koken op ons eigen kookstel en dat is het. Heel simpel en we genieten er echt van. De tent is als het ware opgevouwen op de auto. Het is puur een kwestie van uitklappen. Het is nog gemakkelijker dan een normale tent opzetten. Als de tent is uitgeklapt, staat hij al. We hoeven dan alleen nog een paar tentstokken vast te zetten. Wat ook ideaal is, is dat er een matras in de daktent zit. Tegenwoordig nemen we gewoon ons eigen dekbed mee. Slaapt veel beter dan in een slaapzak op een matje.”

Ultieme vrijheid

“Reizen op deze manier geeft meer vrijheid. Niet vastzitten aan een vaste plek voor een aantal weken. Doordat we op deze manier reizen, zien we veel en vaak bezoeken we ook meerdere landen.

Loes: “Ik denk dat we dit ook graag doen omdat we allebei geen luxe nodig hebben. Gewoon samen koken bij de tent, luisteren naar het knetteren van een kampvuur en de geluiden van de natuur. Dat is toch fantastisch?! En er is altijd wel ergens plek om te slapen. Doordat we vooraf niks boeken, kunnen we iedere dag bekijken waar we zin in hebben en waar we naartoe willen. Die vrijheid is heerlijk!”

Onvergetelijke reizen in Ford Fiesta oldtimer

“Ik denk dat het meest onvergetelijke is dat we Albanië hebben gered met de Ford. Grappig is ook dat iemand daar kostte wat kost de Ford van ons wilde kopen. Het is mooi om te zien hoe iedereen reageert.  Mensen zijn verbaasd dat we met zo’n oude auto toch best ver komen.”

Wildkamperen als het mag

Sem: “We hebben al heel wat landen bezocht met de Ford. Denk aan Denemarken, Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië en het oosten van Europa: Slovenië, Kroatië, Montenegro en Albanië. Van elk land dat we bezoeken plakken we een sticker op de auto. Het liefst gaan we wildkamperen, maar dat mag helaas niet overal. Dan kiezen we voor een camping.”

Dromen over volgende reizen 

Loes: “We willen het liefst overal naartoe met de Ford. Op ons lijstje voor dit jaar staan Rusland, Marokko en een combinatie van IJsland met de Faeröer Eilanden. Uiteraard zijn we net als iedereen afhankelijk van de pandemie; hopelijk gaat het lukken!”

Wil je Sem en Loes volgen tijdens volgende avonturen met hun Ford Fiesta oldtimer? Hou dan hun Instagrampagina @UnFORDgettable_ in de gaten!

Meer avonturen