Home Camperlife Je camper verhuren? Dit is dé tijd om het te doen!

Je camper verhuren? Dit is dé tijd om het te doen!

by admin
Je camper verhuren? Dit is dé tijd om het te doen!

Staat jouw camper deze zomer een paar weken in de garage? Zonde. Je kunt er lekker mee verdienen als je je camper gaat verhuren. We spraken met William van Tienen, COO van camperverhuur platform GoBoony. ‘Vooral de zelfvoorzienende campers gaan als warme broodjes over de toonbank’. 

“Door de corona-crisis heeft de camperverhuur vier tot zes weken stilgestaan en kregen we veel annuleringen. Ook werden boekingen verplaatst naar later dit jaar of zelfs naar volgend jaar. Normaal gesproken is dit immers dé periode dat mensen op pad gaan. Het heeft dus een flinke impact gehad, maar we zien op dit moment een totale omslag. De boekingen trekken heel snel aan en campereigenaren melden zich aan voor verhuur. We hebben nu weer ‘normale’ dagen, dagen zoals die zouden moeten zijn qua boekingen.”

Voorzichtig eropuit

GoBoony verwacht dat veel Nederlanders deze zomer met een camper erop uit trekken in eigen land. “Dat zien we nu al gebeuren, het is opvallend hoeveel er wordt geboekt. Vooral in eigen land. Zelfvoorzienende campers, dus met douche en toilet, gaan als warme broodjes over de toonbank. Onze nieuwe annuleringsregeling draagt daar ook aan bij; als het niet mogelijk is om te reizen omdat de grenzen en campings bijvoorbeeld nog dicht blijven dan kun je kosteloos tot zeven dagen voor vertrek annuleren. Ook onze verwachtingen voor het naseizoen zijn goed. Ik denk dat mensen er echt weer op uit willen, maar wel op een voorzichtige manier. Een camper past daar heel goed bij. Op de langere termijn gaat onze manier van reizen veranderen; mensen blijven meer in de buurt en zoeken rustige plekjes. En dat is wat je met een camper meestal doet.”

Nieuwe verzekering

Veel camperaars willen wel verhuren, maar zien haken en ogen rondom de verzekering. Niet elke verzekering dekt namelijk het verhuren van een camper. Hoe zit dat nou precies? “Momenteel kunnen campereigenaren een allriskverzekering voor verhuur afsluiten bij onder andere de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). Zij hebben een complete verzekering opgezet voor particuliere verhuur van campers van maximaal 15 jaar oud. Hiermee ben je als verhuurder erg goed gedekt. Daarnaast zijn wij bezig met het ontwikkelen van een nieuwe verzekering. Wij hopen hiermee (deze zomer nog) het camperdelen nog toegankelijker en flexibeler te maken en ook oudere campers te verzekeren.”

Verdien deze zomer 5000 euro

GoBoony is elke zomer ‘uitverhuurd’. Alle campers zijn dan op pad en ze denken dat dit ook deze zomer het geval zal zijn. “Wat je ziet is dat veel mensen hun camper verkopen omdat het onzekere tijden zijn en mensen het financieel moeilijker hebben. Verhuren is een heel goed alternatief! In de zomer alleen al kun je makkelijk 4000 tot 5000 euro verdienen door je camper te verhuren. Dan hoef je hem niet te verkopen en kun je toch heel wat kosten dekken.” Dus, campereigenaren: dit is dé tijd om je camper verhuur klaar te maken!

Goed om te weten:

  • Elke camper is te verhuren, zolang hij maar APK gekeurd en goed onderhouden is. 
  • Het verzekeringsaanbod voor oude campers is beperkt maar daar wordt hard aan gewerkt om dat hopelijk deze zomer al toegankelijker te maken.
  • De verhuurprijs bepaal je zelf en is afhankelijk van o.a. het aantal slaapplaatsen en voorzieningen. GoBoony geeft je wel een adviesprijs.
  • Je bepaalt zelf of huurders met jouw camper naar het buitenland mogen. Als jij een mooie classic hebt uit 1975 wil je waarschijnlijk niet dat huurders ermee naar Italië rijden.

Meer avonturen