Home Camperlife Welke camping kaarten zijn er en wat heb je eraan?

Welke camping kaarten zijn er en wat heb je eraan?

by admin

Camping kaarten, er zijn er nogal wat. Neem je ze allemaal of kies je voor jou de beste uit? Voor iedereen die door alle camping kaarten het bos niet meer ziet, zetten wij ze op een rijtje. 

CampingCard ACSI

Als je deze kaart aanschaft krijg je er een campinggids en een app met alle deelnemende campings bij. Speciaal voor camperaars is er een combi-abonnement met de CampingCard & Camperplaatsen-gids waarin meer dan 12.000 campings en camperplaatsen inclusief GPS-coördinaten staan. 

Let op: voor de app moet je bijbetalen. De kortingskaart kan je een voordeel geven tot 60% in het voor-en naseizoen. Met twee personen kun je dan, op campings, overnachten voor 12 tot en met 20 euro per nacht. Je betaalt zo altijd minder dan het laagste tarief van de camping in het laagseizoen. 

Let op; het gaat dus om kortingen in het laagseizoen, niet in het hoogseizoen. De kaart wordt op ruim 3600 campings en 9.000 camperplaatsen in 21 Europese landen geaccepteerd. Fijn is dat kinderen en kleinkinderen tot en met 5 jaar gratis mogen kamperen met deze kaart. 

Prijs: 21,95

Infowww.campingcard.nl

Best Deal Campingcard

De Best Deal campingcard van Campingnavigator is helemaal gratis en ruim 550 campings in Europa accepteren de kaart. Op de website en in de app vind je echter bijna 8000 campings, dus ga er niet zomaar vanuit dat je kaart geaccepteerd wordt. 

Voordeel is dat er geen houdbaarheidsdatum op de kaart staat; hij is onbeperkt geldig. Hoeveel korting je krijgt verschilt per camping. Wat je nog meer krijgt na inschrijving voor deze kaart zijn nieuwsbrieven, een maandelijks online magazine genaamd Ontdek Magazine en een keer per jaar het Ontdek Magazine in print.

Prijs: gratis

Info: www.campingnavigator.com

De ANWB Kampeerkaart CKE

Met deze kaart heb je niet alleen voordeel in het voor-en naseizoen, maar het hele jaar door. Ook kun je’m gebruiken als vervangend legitimatiebewijs, zodat je nooit meer je paspoort hoeft af te geven bij de camping receptie. 

Bij de kaart inbegrepen zit een WA-verzekering; hiermee ben je tot zes personen gedekt als je schade hebt aan je camper of spullen van je mede-camperaars. Wil je er een campinggids bij? Dat kan. Elk jaar kun je de nieuwste ANWB-gids Erkende Campings ter waarde van 16,50 ophalen in een ANWB-winkel. Hoeveel korting je krijgt bepaalt de camping zelf. Er zijn ruim 2750 campings in Europa aangesloten. 

Prijs: 9,95 euro per jaar voor ANWB-leden, niet-leden betalen 11,95

Info: www.anwb.nl

NKC/CCI-combicard

Dit is de camping kaart die je ontvangt als je lid bent van NKC (Nederlandse Kampeerauto Club). Ook deze kaart kun je gebruiken als identiteitsbewijs op bijna alle campings in Europa. Je krijgt niet alleen korting op zo’n 3000 campings, maar ook voor overtochten met ferry’s, camping artikelen en op producten in de NKC-webshop. 

Je kunt kiezen uit drie verschillende lidmaatschappen. Ga je voor het basis lidmaatschap dan krijg je de NKC/CCI kaart, negen keer per jaar het magazine Kampeerauto, technisch en juridisch advies en toegang tot de app Campercontact met meer dan 30.000 camperlocaties in heel Europa.

Prijs: 59,00 (check de website voor uitgebreidere lidmaatschappen)

Info: www.nkc.nl

Natuurkampeerkaart

Als je je camper op een Natuurkampeerterrein wilt neerzetten dan heb je een Natuurkampeerkaart nodig. De kaart is een jaar geldig en je mag er met maximaal vier personen mee kamperen. Met het aanschaffen en ondertekenen van de kaart verklaar je dat je met respect omgaat met de rust en de natuur op de terreinen.

Je kunt de Natuurkampeerkaart bestellen met of zonder Het Groene Boekje. De prijs is hetzelfde. In het Groene Boekje vind je alle Natuurkampeerplaatsen in Nederland, maar deze zijn ook te vinden in de gratis app. Je kunt de kaart bestellen via de website, maar hij is ook te koop op alle Natuurkampeerterreinen. 

Prijs: 15,95

Info: www.natuurkampeerterreinen.nl

SVR

Geen kaart of app, maar een donateurschap. De SVR (Stichting Vrije Recreatie) vraagt een kleine bijdrage per jaar en dan kun je op alle deelnemende campings en ‘kamperen bij de boer’ genieten van rust, ruimte en de natuur op het platteland. 

Er zijn bijna 2000 SVR-campings in binnen-en buitenland bij de stichting aangesloten en je kampeert hier ‘back to basic’ voor heel betaalbare prijzen. 

Prijs: 10,00

Info: www.svr.nl

Meer avonturen