Home Camperlife Camper verbouwen? Zo deden wij het!

Camper verbouwen? Zo deden wij het!

by admin

In een Mercedes Sprinter camper maken Camperlust gastbloggers Peer en Sharon een droomreis door Scandinavië. Op dit moment zijn ze in het prachtige Noorwegen. Wil je meer weten over hun camper en het verbouwen daarvan, lees dan vooral verder. 

In onze eerdere blog vertelden we dat reizen met een camper ons plan B was. Toen we besloten een camper te kopen kwamen we er al snel achter dat het voor ons niet meer haalbaar was er eentje helemaal zelf te bouwen. Wat wel kon? Een bestaande camper verbouwen, of uiteindelijk, laten verbouwen. 

Onze Mercedes Sprinter (150PK automaat uit 2007) is een coronaproject geweest van de vorige eigenaar. Hij heeft een eigen interieurbedrijf en weet als geen ander hoe een interieur in een (bedrijf)wagens te maken. Tijdens de pandemie besloot hij een Mercedes Sprinter te kopen, deze om te bouwen tot camper en te verkopen. Wij waren die kopers. 

Camper verbouwen

Voor ons was de basis goed, maar het interieur was niet helemaal onze smaak. Daarnaast was de camper voor ons niet praktisch ingericht. 
Onze onderhandeling eindigde dan ook met: we kopen de bus, mits jij voor ons dit en ditverbouwt. Omdat deze fijne man interieurbouwer was zou hij de camper verbouwing veel eerder fiksen dan als we het zelf zouden doen. Hij ging akkoord: wij leverden de spullen aan en hij ging de camper verbouwen. Topdeal!

Matzwarte camper keuken

Wat wilden we dan graag anders? We begonnen met de keuken. Het blad wat erop lag vonden we lelijk en ook de spoelbak en kraan was niet onze smaak. We kozen voor een matzwarte spoelbak met een matzwarte kraan. Ook hebben we een zwarte kookplaat geplaatst en een keukenblad gemaakt met marmerlook. 

Twee zitjes in de camper

Van deze marmerlook is ook onze tafel gemaakt. We hebben dit allebei uit één keukenblad weten te halen van Ikea. Waar er voorheen een bankje in onze camper zat, besloten we dit te vervangen door twee zitjes met een tafel. Het oude bankje kon omgetoverd worden tot bed. Mega tof idee natuurlijk, maar we zagen het niet gebeuren dat onze eventuele lifters ook zouden blijven slapen. 

Ruimte onder het bed 

De ‘bergruimte’ hebben we dicht laten maken. De ruimte onder het bed is groot en was eerst niet gescheiden van het ‘leefgedeelte’. Hier hebben we een plaat laten maken met een deurtje erin, zodat we toch vanuit de binnenkant onder het bed kunnen komen. Deze aanpassingen zijn dus allemaal gedaan door de vorige eigenaar omdat dit in onze deal zat. 

What else?

  • De gele kleur aan de buitenkant vonden we niet mooi. Dit hebben we met folie laten wrappen in een antraciet metalic kleur. 
  • We hebben een roofrack (dakdrager) laten plaatsen en een trap aan de achterkant gemonteerd om daar te kunnen komen. Voor eventuele surfplanken als we ooit weer in zonovergoten landen gaan reizen.
  • Aan de voorkant is een ‘pushbar’ geplaatst.
  • We hebben de bus 40PK extra vermogen gegeven door hem in de garage te laten chippen. Nu kunnen we moeiteloos alle bergen op rijden.
  • Het bankje is vervangen door één passagiersstoel. Dit is een stuk comfortabeler dan het rechte bankje dat er eerst in zat voor twee personen. Daarnaast is ook de bestuurdersstoel vervangen door eentje met luchtvering. 
  • We hebben andere banden genomen: BF Goodrich K02 All Terrain banden. 
  • Alle deuren aan de binnenkant zijn geïsoleerd omdat dit nog niet gedaan was.
  • In de achterdeuren zijn ramen geplaatst. 
  • We hebben een Fiamma cassetteluifel geplaatst in de kleur van het roofrack. 
  • En natuurlijk is het nu helemaal ingericht naar onze eigen smaak. 

Al met al heeft deze camper verbouwing best wat tijd en energie gekost. Maar dat was het zo ontzettend waard. De camper is helemaal omgetoverd tot ons eigen huisje waar we op dit moment met heel veel liefde in wonen.

Camper facts:

  • Onze bus is 6,9 meter lang en van het type H2L3. Deze Lengte 3 heb je nodig om een vast lengtebed te kunnen plaatsen van 2,0 m bij 1,80 m.
  • De camper is 2,8 meter hoog inclusief roofrack.
  • We hebben een wc-porta potti onder de stoel in ons ‘woongedeelte’.
  • Er zit een grote koelkast (125 liter) en vriezer (40 liter) in de camper. Weinig kans dus dat er geen bier koud staat.
  • We hebben twee dakramen en twee zijramen die open kunnen.
  • Er liggen twee flexibele zonnepanelen op het dak van 100 watt per stuk aangesloten op de Victron MPPT 75 en Victron battery monitor met bluetooth
  • De bus heeft een Bosch 230Ah semi-tractie (AGM) accu samen met een 2000W omvormer die ons buiten de campings van stroom voorziet.

Meer avonturen