Home Camperlife Camper verhuren? Check de Get&Go-service van GoBoony

Camper verhuren? Check de Get&Go-service van GoBoony

by admin

Camperdeelplatform GoBoony lanceert de Get & Go-service. Hiermee kun jij als campereigenaar de zorg voor het verhuren van je camper helemaal uitbesteden en tegelijkertijd meer geld verdienen. 

De service biedt stalling van de camper, inname van en uitgifte aan huurders, schadeafhandeling én schoonmaak. “Eigenaren die hun camper verhuren via onze Get & Go-service hebben er geen omkijken meer naar. Wij nemen al het werk uit handen,” vertelt CEO Mark de Vos.   

Camper verhuren zonder rompslomp

Uit het pilotproject dat GoBoony afgelopen jaar deed, bleek dat campereigenaren die hun camper verhuurden via Get & Go hogere rendementen behaalden. Vóór de lancering van dit concept kon je als eigenaar je camper voor verhuur zelf aanbieden via het platform. Ook zorgde je als eigenaar zelf voor de overdracht en inname. Iets wat best veel tijd kost. Dus wil je wél verhuren, maar heb je geen zin in de rompslomp eromheen, dan wordt dat je met het Get & Go concept uit handen genomen. 

Tekort aan camperstallingen 

De Get & GO-service wordt aangeboden vanuit acht locaties in Nederland. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met de organisatie Motorhome Management & Care. Momenteel is er een groot landelijk tekort om campers onder te brengen. Dit als gevolg van de groei van de populariteit van campers en camperbusjes. De afgelopen vijf jaar is het aantal met zo’n 50 procent toegenomen tot zo’n 140.000 stuks. “We horen al langer signalen dat het steeds moeilijker wordt om campers onder te brengen,” zegt De Vos. “Het is een van de redenen dat we met dit nieuwe concept aan de slag zijn gegaan. Met de uitrol van acht locaties hopen we een flinke steen bij te dragen aan de oplossing voor dit tekort.” 

Hogere opbrengsten uit verhuur

“Uit onderzoek weten we dat sommige campereigenaren hun stilstaande camper in lucratieve periodes niet voor verhuur aanbieden, omdat ze er zelf geen werk aan willen hebben,” gaat De Vos verder. “In de periode dat wij proefdraaiden met Get & Go merkten we dat eigenaren die deze zorg aan ons uitbesteedden méér periodes hun camper verhuurden dan dat ze in eigen beheer deden. Zo behaalden ze een veel hoger rendement.” 

Camper het ideale alternatief 

Het afgelopen vakantieseizoen boekte GoBoony een record aan reserveringen. Het coronavirus zorgde voor grote onzekerheid bij consumenten over de bereikbaarheid van de bestemming. Een camper was en is het ideale alternatief omdat de route ter plekke kan worden aangepast. Door de grote populariteit van campers was het aanbod in het hoogseizoen soms beperkt. “Dankzij de Get & Go-service zullen komende zomer meer campers beschikbaar komen voor de verhuur.” 

De voordelen op een rijtje:

  • Oplossing voor nationaal stallingtekort
  • Geen camperoverdracht meer
  • Geen administratieve rompslomp
  • Landelijke dekking

Meer avonturen