Home Get inspiredSpots 3 x mini campings in het Duitse Sauerland

3 x mini campings in het Duitse Sauerland

by admin

De kans is groot dat dit gebied niet bovenaan op je campertrip-lijstje staat. Zonde, want wij vinden Sauerland een heerlijke plek om onze camper neer te zetten. 

Wat er zo fijn is? Rust en geen afleiding. Er is niet zo heel veel te doen namelijk; je kunt er wandelen, wandelen en wandelen. Oh, en fietsen! En dat is nou net waarom wij regelmatig met de camper naar Sauerland rijden. Dagenlang lopen door uitgestrekte bossen, uitdagende bergen, open velden en slapen op kleine campings midden in de natuur van dit heuvelachtige stukje Duitsland. Hieronder vind je drie van onze favoriete mini campings in Sauerland.

Camping Haus am Einberg

Ons lievelingsplekje in Sauerland. Deze boerencamping is echt mini. Met acht plaatsen die als terrassen boven elkaar liggen heb je vanaf elke plek een adembenemend uitzicht op het dal en de bergen. Verwacht niet veel luxe; de sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig en bevinden zich in het bijgebouw; een grote boerenschuur. De fijne, gemoedelijke en super relaxte sfeer op de camping is mede te danken aan eigenaar Hanno, zijn vrouw Fabiana en hun lieve hond Pepe die rustig rondslentert op de boerderij en af en toe een kijkje komt nemen bij je camper. Nog een pluspunt: Haus am Einberg ligt direct aan verschillende prachtige wandelroutes. 

Info: www.einberg.nl

Camping Hinterland

Ook dit is zo’n fijn plekje. Camping Hinterland ligt in de deelstaat Hessen, waar Sauerland onderdeel van is. De terrassencamping vind je dichtbij Niedereisenhausen, een van de zes dorpen van de gemeente Steffenberg. De terrassen met ruime plaatsen zorgen ervoor dat je een supermooi uitzicht hebt op het dal. Leuk is dat er aan de bosrand een speciale plek is gecreëerd voor een kampvuur. Want wat is er nou mooier dan dat? Marshmallows in het vuur, luisteren naar de geluiden in het bos en uitkijken op een glooiend dal? Ook in de buurt van deze camping vind je talloze wandelroutes en in de winter kun je langlaufen, rodelen en zelfs skiën. 

Info: www.campinghinterland.eu

Camping Bahrenberg

Sauerland heeft vijf grote stuwmeren en nog een aantal wat kleinere meren. Een daarvan is de Neerdarstausee en camping Bahrenberg ligt direct aan dit meer. De camping is wat groter dan de andere twee, maar dat nemen we voor lief. Want hoe fijn is het om ’s zomers na een lange hike een duik te nemen in het koele water? Ook deze natuurcamping is terrasvormig aangelegd en geeft je een mooi uitzicht op het meer en de heuvels. Er zijn ongeveer dertig, ruime plaatsen speciaal voor campers. De camping is het hele jaar open. Tip: de herfst is een prachtige periode om naar een van de mooie mini campings in Sauerland te gaan. 

www.camping-bahrenberg-willingen.de

Over Sauerland:

  • Sauerland wordt ook wel het land van de 1000 bergen genoemd
  • In werkelijkheid zijn het er 2711 
  • De Langenberg is met 843,2 m de hoogste berg
  • Het gebied heeft veel kleine, romantische dorpjes
  • Het wandelnetwerk is supergoed georganiseerd
  • Er zijn drie lange-afstandswandelpaden van elk 250 km

Meer avonturen