Home News 5 x fijne natuurcampings in Overijssel

5 x fijne natuurcampings in Overijssel

by admin

Met je camper Overijssel ontdekken is altijd een goed idee! De provincie is namelijk superafwisselend. Denk aan Hanzesteden als Kampen, Zwolle en Deventer, de unieke natuur in de Weerribben of het mooie landschap in Twente. Genoeg te ontdekken! Doe jij dat ook het liefst vanaf een kleine camping midden in de natuur? Wij zetten vijf van de fijnste natuurcampings in Overijssel op een rijtje. 

Ver weg van de drukte: Buitenverblijf Erve Punte

Vanuit je camper uitzicht over velden en bossen, verscholen in de natuur en een ongedwongen sfeer. Dat is toch wat je wilt? Je vindt het allemaal bij Erve Punte midden in Twente, dichtbij Oldenzaal, Enschede en Losser. Er zijn 25 ruime plekken op de camping, sommige hebben een supermooi uitzicht, andere liggen lekker beschut aan de bosrand. Je favoriete plekje uitzoeken doe je zelf.

Bij de camping horen ook een theehuis, trekkershutten en boerderijkamers. In het theehuis kun je ontbijten of na een dag lang wandelen lekker wat eten en drinken bij de kachel. Oh ja, Erve Punte is een Twents Saksische boerderij uit het begin van de vorige eeuw, een mooi stukje nostalgie midden in de Twentse natuur dus. Ervepunte.nl.

Een parel bij Vollenhove: natuurkampeerterrein De Oldenhof

De Oldenhof ligt in het noordwesten van Overijssel en wij waren meteen bij aankomst blij verrast. Rijdend over een landweggetje kom je aan bij een prachtige oude boerderij, gevolgd door een statig landhuis. Allemaal onderdeel van Landgoed ‘de Oldenhof’. 

Het kampeerterrein is met 22 plaatsen klein, maar heel fijn. Zo ook de sfeer die door de aardige eigenaren is gecreëerd. De camping ligt in een prachtig gebied, aan de rand van de Beulakerwijde tussen Vollenhove en Beltschutsloot. Wandeltip: ga De Wieden ontdekken. Dit is een uniek meren-en moerasgebied direct aan de Weerribben. Campingdeoldenhof.nl 

Logeren bij de boswachter op Dassenburcht, Punthorst

Natuurkampeerterrein Dassenburcht is in handen van Staatsbosbeheer en hoort bij de ‘logeren bij de boswachter’ terreinen. Eigenlijk zijn dit onze favoriete plekken om even ‘te ontsnappen’ en onszelf onder te dompelen in de natuur. Dat kan ook op Dassenbucht, een van de mooiste natuurcampings in Overijssel. Gelegen in de bossen tussen Meppel en Zwolle. 

Het natuurkampeerterrein ligt aan de rand van het bos en is omringd door bomen. Je kunt een plekje zoeken in een van de hofjes aan de rand van het bos of op het open veld. Dassenburcht ligt in de boswachterij Staphorst en je bent zo in het mooie Vechtdal. Een afwisselend gebied vol zandverstuivingen, heide, donkere bossen en natuurlijke de prachtige rivier De Vecht. Logerenbijdeboswachter.nl

Rust en ruimte op natuurcamping De Hoogte

Natuurcamping De Hoogte bestaat uit meerdere kampeervelden die qua sfeer van elkaar verschillen. Kom je als gezin dan kun je kiezen voor een veld met bijvoorbeeld een zandbak en wil je liever rust dan vind je hier ook een perfect plekje. Bijzonder is dat de natuurcamping er bewust voor heeft gekozen geen terreinverlichting te plaatsen, zodat je ’s nachts kunt genieten van een prachtige sterrenhemel.

De camping ligt in de kop van Overijssel, naast landgoed De Eese en natuurgebied de Woldberg. Onze tip: bezoek zeker Nationaal Park Weerribben-Wieden en geniet van de unieke natuur en mooie dorpen als Giethoorn, Sint-Jansklooster en Blokzijl. Dit alles ligt op fietsafstand van de camping. Natuurcampingdehoogte.nl

Duurzaam kamperen bij De Joxhorst 

Staat duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel? Dan is dit fijne terrein meer dan een aanrader. Dingen als shampoo, zeep en afwas en schoonmaakmiddel hoef je niet mee te nemen, ecologische spullen staan namelijk voor je klaar. En bij een duurzaam beheer hoort ook een verbod op het legen van een chemisch toilet. Daar moet je dus even aan denken voordat je je camperbus parkeert. 

Er zijn zo’n twaalf ruime plekken, waarvan zes met elektriciteit. Leuk is dat er ook een zwemvijver, een buitenkeuken en een hot tub aanwezig zijn en als je een vuurtje wilt stoken dan kan dat bij een van de tuintafels op het terrein. Een heerlijke plek om volop te genieten van het eenvoudige kampeerleven en eentje die zeker thuishoort in het rijtje fijnste natuurcampings in Overijssel. Joxhorst.nl

Meer avonturen