Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een Mercedes SK 1722 offroad truck uit 1993

Binnenkijken in een Mercedes SK 1722 offroad truck uit 1993

by admin

‘We hebben iedere dag een andere achtertuin’ 

Twee jaar geleden haalden Michael en Fleur een vrachtwagen uit Duitsland. Eentje met weinig kilometers op de teller; hij deed namelijk dienst als sneeuwschuiver. Doel was er een tiny house op wielen van te maken en dat is gelukt. Zie hier: truck Manfred and the fam!

“We wilden een ander leven. Een leven waarin we konden reizen, waarin werken niet het belangrijkste zou zijn en we meer tijd met de kinderen zouden hebben. Het eerste plan was een Toyota Landcruiser om te bouwen tot camper, maar we kregen het niet voor elkaar om het kenteken op vier personen te registreren. Dus we moesten iets anders verzinnen. Ik wilde graag een truck, Michael was daar iets terughoudender in. Het heeft natuurlijk nadelen; je kunt niet makkelijk in alle steden komen, vrachtwagens rijden zo’n 1 op 4, dus duur en rijden op smalle weggetjes is ook niet heel handig met zo’n ding. Hij ging uiteindelijk toch overstag en is op zoek gegaan naar een geschikte vrachtwagen. Michael is opgegroeid tussen de trucks, dus weet er veel van. Hij vond er eentje in Duitsland; een toen nog oranje sneeuwschuiver met 59.000 kilometer op de teller.”

Droom waarmaken

“We hebben alles verkocht; ons huis, Michael zijn aandelen in het bedrijf dat hij een aantal jaren terug had overgenomen van zijn vader en ik heb mijn baan opgezegd. We wilden niet langer wachten met het waarmaken van onze droom. Het ombouwen van de truck tot camper heeft zo’n anderhalf jaar geduurd. Michael heeft er eerst zelf een jaar aan gewerkt en we hebben samen een plan gemaakt voor de inrichting van de truck. Het hele ombouwen tot camper heeft Twiga Travel Cars voor ons gedaan. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ombouwen van overland trucks. Dat is toch een vak apart en we hadden het zelf nooit op die manier kunnen doen. Echt fantastisch!” 

Plantjes werken niet in offroad truck

“Manfred is echt een huisje op wielen. Alles zit erin: keuken, wasmachine, badkamer, zithoek, bedden, genoeg kastruimte. Een heerlijke plek waarin we fijn kunnen wonen. Die wasmachine is ideaal. We twijfelden eerst of we dit wel moesten doen. Dachten: ‘we wassen wel in een riviertje ofzo’, maar we spraken mensen die al langer reisden en zij raadden ons aan het wel te doen. We zijn er superblij mee en gebruiken hem elke dag. De kinderen hebben een stapelbed en ons bed zit boven de zithoek. Als we gaan slapen kunnen we deze elektrisch naar beneden doen. Er is best veel ruimte binnen. We kozen er ook bewust voor om een ruime bank te maken zodat we op regenachtige dagen allemaal relaxed kunnen zitten. Ook op de vloer is behoorlijk wat ruimte waar de kinderen kunnen spelen. Qua kleuren en accessoires hebben we het zo rustig mogelijk gehouden. Het is vooral wit, zwart en hout. Plantjes en tierelantijntjes zijn leuk, maar niet heel handig in een offroad camper.” 

Canada of Australië? 

“We zijn nu bijna drie maanden op pad. Toen we ons huis verkochten en in de camper gingen leven was het plan om naar Canada te gaan. De tickets hadden we al gekocht en voor Manfred was een plek op de boot gereserveerd. Helaas liep het door corona allemaal wat anders. Naar Canada en Alaska willen we nog steeds, maar waarschijnlijk wordt dat volgend jaar. We ‘dwalen’ nu een beetje rond in Europa. Op dit moment zijn we in Slovenië en we trekken rustig richting Frankrijk, Spanje en dan overwinteren in Portugal tot we de oceaan over kunnen. Canada hebben we vooruitgeschoven omdat we daar liever niet in de winter zijn, maar waarschijnlijk wordt het Australië.”

Elke dag een nieuw plekje

“We reizen tot we het leuk vinden. We kunnen een aantal jaar wegblijven, de kindjes hoeven nog niet naar school. Het camperleven is echt heerlijk. We hadden verwacht dat het aanpassen aan het leven in een kleine ruimte behoorlijk wennen zou zijn, maar we vinden het fantastisch. Thuis ben je zoveel tijd kwijt aan schoonmaken en opruimen, dat gaat nu veel sneller. En we leven natuurlijk heel veel buiten. Rijden doen we bijna iedere dag. We hebben een soort onrust in ons en willen elke dag een nieuw plekje ontdekken.” 

‘Jaaaa, weer een afgrond’ 

“Ook de kinderen hebben steeds weer zin om te rijden. Het is ook zo leuk; we zitten met z’n vieren naast elkaar in de cabine. Ze vinden het fantastisch om niet meer op een achterbank te hoeven zitten en genieten van het mooie uitzicht voorin. Zodra we een nieuw plekje hebben gevonden, gaan de deuren open en genieten we weer van een andere achtertuin. De tijd met elkaar is heerlijk. En het niet hoeven haasten. Stress hebben we niet. Al sta ik soms wel doodsangsten uit als we met Manfred offroad gaan: laaghangende takken, geen vangrail, supersteile dirt roads. Verschrikkelijk vind ik het. Al ben ik daar de enige in. De kinderen vinden het prachtig: ‘jaaaaa, weer een afgrond.’

Meer avonturen