Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een Mercedes 208d camper uit 1991

Binnenkijken in een Mercedes 208d camper uit 1991

by admin
Binnenkijken in een Mercedes 208d camper uit 1991

‘De binnenkant van de bus hebben we helemaal gestript’ 

De Mercedes 208d camper van Jessica en Bobby uit Zeist komt uit 1991 en is een voormalige transport bus van het Rode Kruis. Jessica: “De bus werd gebruikt om personen mee te vervoeren. Toen zij een nieuwe wilden hebben ze deze aan de voedselbank in Utrecht gegeven. Zij konden door de ingevoerde milieuzone de binnenstad niet meer in en hebben de bus te koop gezet. Wij vonden hem op Marktplaats.”

Mooi Mercedes design

“Voordat we deze Mercedes 208d camper kochten hebben we veel rondgekeken naar wat voor soort bus het moest worden. Bobby had meteen wat met het design van deze bus, dus zijn we hiervoor gegaan. We woonden maar 5 minuutjes fietsen van de verkoper vandaan: het voelde een beetje alsof het zo moest zijn. Dat was in 2016, dus we hebben hem nu zo’n vier jaar.”

Het Rode Kruis

“De buitenkant lieten we zoals die was. Alleen stond er met grote stickers ‘Nederlandse Rode Kruis’ op. Nederland hebben we laten staan. De kruizen op de zijkant moesten er ook af, dat is een beeldmerk. Het enige jammere aan deze bus is dat de schuifdeur dichtgelast is. In de ‘Rode Kruis’ tijd kwamen mensen via de deur van de bijrijder binnen, daar stond geen stoel. Helaas is de deur nog steeds dicht. De rails aan de bovenkant zijn weggehaald. We zijn wel bezig om te kijken of er toch een manier is om die deur weer werkend te krijgen. De binnenkant van de bus hebben we helemaal gestript om te kijken naar de staat en roest. Achter de kasten bleek behoorlijk wat roest te zitten. Dat hebben we aangepakt en we hebben er nieuwe wielkasten in laten zetten.”

Rechte kast in ronde bus

“We hebben zelf het interieur gemaakt. Er zit een u-bank in met een tafel die we naar beneden kunnen klappen zodat we er een bed van kunnen maken. Er zit een toilet in, een keukentje met koelkast en groot aanrecht en een zonnepaneel. We hebben bijna alles zelf gedaan. Met hulp van Bobby’s vader die timmerman is geweest. Een rechte kast maken in een ronde bus bleek namelijk nog best lastig.”

Rechte kast in ronde bus

Aquarium of camper?

“Onze camper heeft veel ramen. We hebben er eentje dichtgemaakt, anders is het zo’n aquarium. Nog steeds hebben we bijna 360 graden uitzicht. Superfijn. Op het plafond hebben we smalle latjes bevestigd. We kozen voor natuurlijke materialen en lichte kleuren. We hebben veel leer en hout gebruikt. Het leer komt bijvoorbeeld terug in de greepjes van de kasten en gordijnen. We wilden er een eenheid van maken en het moest niet te druk zijn.”

Minimaal drie maanden weg 

“Ons doel is om minimaal drie maanden per jaar met de camper weg te gaan. Soms is dat verspreid, soms kunnen we een paar maanden achter elkaar op reis. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld twee maanden naar Marokko, Spanje en Portugal geweest en later nog een maand naar Noorwegen. Ook gaan we zoveel mogelijk weekendjes weg in Nederland of kiezen bijvoorbeeld voor een lang weekend Berlijn. Dat vinden we ook erg leuk. De vrijheid die je hebt onderweg is het leukste aan camperen. Je pakt 1 keer je spullen en kunt doen wat je wilt. Als er onderweg iets leuks op je pad komt, blijf je. Is het niet meer leuk dan rij je weer verder.” 

Je kunt Bobby en Jessica volgen op Instagram: @busleven

Meer avonturen