Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een voormalige DHL-vrachtwagen

Binnenkijken in een voormalige DHL-vrachtwagen

by admin
Binnenkijken in een voormalige DHL-vrachtwagen

‘We waren allebei meteen verliefd op deze ‘DHL’ camper’

Oliver, de camper van Liesbeth (42) en Ronald (47) uit Oud Beijerland is een voormalige vrachtwagen van DHL uit 2008. Het stel ontmoette elkaar vorig jaar en kocht na een maand deze camper. “Ik wist zijn achternaam nog niet eens en toen hadden we al samen een camper.”

Digital nomad

“Mijn plannen om een camper te kopen en daar op lange termijn fulltime in te wonen bestonden al langer. Ik ben al zo’n vier jaar heel doelgericht bezig mijn werkzaamheden van offline naar online te verplaatsen.”

Locatie onafhankelijk werken

“Op die manier kan ik fulltime camperen en locatie onafhankelijk werken. Gelukkig en heel toevallig zag Ronald de toekomst hetzelfde als ik, dus toen we elkaar ontmoeten zijn we het camperplan samen verder gaan uitwerken. Het is de bedoeling dat we volgend jaar zeven maanden gaan reizen en uiteindelijk fulltime in de camper gaan wonen.”

Kansloze campers

“Deze oude DHL vrachtwagen camper vonden we op Marktplaats en we waren allebei op slag verliefd. We hebben voor de vorm nog een paar andere campers bekeken, maar die waren kansloos. Wat we meteen heel fijn vonden was dat hij serieus ruim is. Het is eigenlijk een grote vierkante bak waarin we langs elkaar kunnen lopen. Dat vonden we belangrijk. We zijn allebei niet klein en zeker als we er later fulltime in gaan wonen, is het fijn dat je je kunt bewegen en je niet ‘de een eruit, de ander erin’ hebt.”

Kansloze campers

RDW camperkeuring

“Ondanks het feit dat we meteen verliefd waren op de camper, kleefden er ook een paar nadelen aan. Zo vertelde de man waarvan we hem kochten dat we een vrachtwagenrijbewijs nodig hadden om erin te rijden, het was onzeker of de RDW hem zou goedkeuren als camper en we wisten niet precies wat er nog aan moest gebeuren, vooral qua elektriciteit. Toch besloten we ervoor te gaan, we waren helemaal in de gloria van dat ding.”

Hippiebusjes

“We hebben een aantal dingen aangepast, al hebben we het grootste gedeelte gelaten zoals het was. De vorige eigenaar heeft het interieur uit een caravan die total loss was gehaald. Dat was nog helemaal intact en hij heeft het heel netjes overgeplaatst in de camper. Superpraktisch: aan de deurtjes zaten bijvoorbeeld al speciale sluitingen en het is lichtgewicht materiaal. Wel hebben we het bed verhoogd zodat we meer bergruimte konden creëren en hebben we de kussens opnieuw laten stofferen. Dat waren van die lelijke caravankussens. We hebben het interieur heel eenvoudig en rustig gehouden. Je ziet vaak van die hippiebusjes met veel kleur. Superleuk voor een ander, maar wij houden van rust. De wanden zijn wit, de vloer en banken grijs.”

Dakterras en zonnepanelen op de camper

“Ik ‘leuk’ het op met accessoires als losse kussentjes, kaarsen en planten. Ook hebben we aan de wanden rekken gehangen waar foto’s en plantjes instaan. We zijn nu bezig met het realiseren van een dakterras en we willen zonnepanelen laten plaatsen. Het dakterras wordt multifunctioneel. We willen genieten van fancy uitzichten, maar hem ook gebruiken om te trainen. De bedoeling is een rig te plaatsen als imperial waar het terras op komt te liggen. Zoals je die ook ziet bij bijvoorbeeld crossfit, zodat we ons eraan kunnen optrekken. Ik ben personal trainer en trainen is belangrijk voor ons allebei. Als we straks voor langere tijd gaan reizen, hebben we onze eigen gym bij ons.”

De avonturen van Liesbeth en Ronald in hun voormalige DHL vrachtwagen camper zijn te volgen via www.nomadnessinmybus.com

Meer avonturen