Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een Peugeot J5 alkoof camper uit 1991

Binnenkijken in een Peugeot J5 alkoof camper uit 1991

by admin

‘Je gaat echt van zo’n oude camper houden’  

Brechje en Derek waren al jaren fervent kampeerders. Alles kwam voorbij: een tent, caravan en een vouwwagen. Uiteindelijk werden ze toch het meest blij van een camper. Een oudje uit ’91 waarvan ze nu vier jaar eigenaar zijn. 

Vouwwagen de lucht in

“We keken altijd al naar campers, dat leek ons geweldig. Maar een camper is toch behoorlijk aan de prijs, die koop je niet zomaar even. Toen we tijdens een vakantie met de vouwwagen alles meemaakten wat je kunt meemaken qua weertype, besloten we: die camper gaat er komen. We gingen dat jaar echt van een week lang wegbranden in de zon tot de vouwwagen vasthouden om te voorkomen dat’ie de lucht invloog door de harde wind.”

Flexibel en ruimtelijk

“We begonnen onze zoektocht naar een camper op beurzen en bij handelaren. Zo kregen we een beeld van wat we belangrijk vonden. We hadden een bepaald budget en gingen op Marktplaats kijken. Na een camper of zes gezien te hebben, besloten we deze te kopen. We hebben drie meiden, Mila, Floor en Sofie, dus we hadden vijf slaapplekken nodig en wilden zo flexibel mogelijk zijn. Flexibiliteit en ruimte waren dus belangrijk, maar de camper moest niet te groot zijn. Deze Peugeot camper is 5,5 meter en we zetten hem makkelijk op elke parkeerplaats. We houden van rondtrekken, kiezen het liefst voor kleine dorpjes en B-wegen. Als je met zo’n groot apparaat de landelijke routes neemt en je rijdt ergens verkeerd ofzo, dan kan dat nogal ingewikkeld zijn.”

Alle drie een eigen bank

“Al na de eerste vakantie waren we verliefd op dat ding. De kinderen waren euforisch. Zij waren gewend om met z’n drieën op de achterbank te zitten en in de camper hebben ze alle drie een eigen bankje en tafeltje. Alleen al het rijden is een feestje. We gaan ook gerust al na drie kwartier picknicken. Als we met de camper weggaan hebben we geen haast. Vaak is er wel een einddoel. Italië bijvoorbeeld, maar daar kunnen we zo een week over doen. De roadtrip er naartoe is al echt vakantie.”

Niet te ingewikkeld

“We kochten de camper vier jaar geleden in het najaar en die winter hebben we er van alles aan gedaan. Dan ga je toch meteen een beetje van zo’n camper houden. We hebben alles opnieuw gestoffeerd. Er zaten van die lelijke oude stoffen en viezige gordijntjes in. Ik had nog nooit achter een naaimachine gezeten, maar ben het gewoon gaan doen. Je kunt heel ingewikkeld met ritsen gaan werken, maar ik heb een soort hoeslakentjes gemaakt. Handig, want die haal je er na een vakantie zo weer af om te wassen.”

Happy camper-stijl 

“De wanden waren een beetje gelig, dus daar hebben we een witte verf overheen gedaan. De kastjes hebben we niet geverfd, dat hout vonden we juist wel mooi. De buitenkant van de camper hebben we trouwens ook zelf geschilderd. Daar krijgen we ontzettend veel leuke reacties op. Echt een stijl heeft onze camper niet. Al noem ik het altijd de ‘happy camper-stijl’. Veel turquoise en groen, een beetje dat beach-achtige sfeertje. Vrolijk en gezellig. Ook de kinderen hebben lekker zitten frunniken en leuke slingertjes enzo gemaakt. Het is allemaal niet perfect. Met opzet. Hoe perfecter je het doet, hoe meer blijvend het is. Als we de stoffen niet meer leuk vinden, vervangen ze door nieuwe.” 

Doucheslang door het raam

“We hebben een heel volwaardige camper. Er zit een badkamertje in met douche en toilet, een kachel, vijf bedden en een goed functionerende boiler. We kunnen prima een paar dagen vrij staan. De douche binnen gebruiken we alleen bijna nooit. Er zit een lange, uittrekbare slang in die we door het raam trekken zodat we buiten kunnen douchen.”

Vrijheid

“Het camperleven betekent voor ons vrijheid en flexibiliteit. We kunnen op vrijdag pas beslissen of we de hort op gaan of niet. Die mogelijkheid heb je eigenlijk niet als je vastzit aan iets reserveren of boeken. Ook fijn is dat als een plek minder leuk is dan verwacht, je kunt beslissen: we gaan weer door. We houden van dat roadtrip-gevoel. Gelukkig vinden ook de kinderen dat leuk; op naar een volgend avontuur.” 

Wil je Brechje, Derek en hun meiden volgen tijdens hun campertrips? Check Tentravellingfeet op Instagram.

Meer avonturen