Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een Volkswagen T2 uit 1972

Binnenkijken in een Volkswagen T2 uit 1972

by admin

‘Met Billy, onze Volkswagen T2, ontdekken we nu écht hoe mooi Nederland is’

Tien jaar geleden kochten Carlo en Linda hun oldtimer Volkswagen T2 bus genaamd Billy. Destijds had Billy wat liefde en aandacht nodig en zelfs nu is’ie nog niet helemaal klaar, maar dat hoort bij het avontuur. 

Carlo: “Een eigen Volkswagen T2 busje is eigenlijk altijd een soort droom geweest. Ik kan me nog goed de vakanties met mijn ouders naar Biarritz in Zuid-Frankrijk herinneren. Toen al hét surfoord van Europa. Er was een plek bij een kasteeltje aan de boulevard waar allemaal camperbusjes stonden. Van die surfgasten die elke dag gingen surfen en hun pakken ophingen aan de ruitenwissers van hun Volkswagen T2’tjes. Toen al dacht ik: ‘als ik later groot ben, wil ik ook zo’n bus’. 

Restaureren hoort erbij 

Die droom kwam tien jaar geleden uit. We kochten de bus bij een particulier in het noorden van Nederland. We hadden uiteraard een budget, maar die was niet gigantisch. Gelukkig waren de prijzen destijds anders dan nu. Toen we Billy kochten wisten we dat het een heel project zou worden. Zo deed bijvoorbeeld de motor het niet en moest er behoorlijk wat gerestaureerd worden, maar dat hoort bij de hobby. We kochten de camper in februari en in september maakten we onze eerste trip naar Zuid-Frankrijk. Klaar was de bus nog niet, maar wel vellig genoeg om te rijden. 

Westfalia interieur

Toen we hem kochten zat er een bank in waar je een bed van kunt maken en een pop-updakje. Verder niks, geen kastruimte of kookgedeelte. We zijn gaan zoeken naar een tweedehands origineel Westfalia interieur die we erin konden plaatsen. Na een behoorlijk lange zoektocht vonden we die uiteindelijk in België. We wilden echt een origineel interieur; dat komt de waarde van de bus ten goede en het past natuurlijk precies. Mijn vrouw Linda is interieurstylist en kon ‘losgaan’ met gordijnen, accessoires en kussens. Het interieur was bruin, maar die hebben we witgeschilderd. Eigenlijk is het een doorlopend project. Zo heeft de bus dit seizoen nog een upgrade gekregen; in het kookgedeelte hebben we groene tegels geplaatst. 

Zomers Scandinavisch 

De bus is qua interieur nu echt naar onze zin. We hebben door veel kastruimte te creëren geprobeerd alles zo efficiënt mogelijk in te delen. Losse spullen willen we liever niet in het zicht hebben en dat lukt. De stijl is een mix van Scandinavisch strak en simpel met een zomerse, tropische sfeer. Toch een beetje dat surfsfeertje, passend ook bij de kleur van de bus. Wat trouwens niet de originele kleur is. Wel toen we hem kochten. Dat was ook een van de redenen waarom we verliefd werden op deze bus, maar de originele kleur was jaren ’70 oranje.

Geen haast

Supermooi aan het camperleven is de vrijheid die je hebt. We reizen veel op de bonnefooi. Meestal bedenken we een eindbestemming. Noord-Spanje, Ierland of Zuid-Frankrijk en zijn dan in totaal drie weken of een maand weg. Tijdens de reis er naartoe zien we wel wat we tegenkomen. Je ziet zo ontzettend veel onderweg. Als je een oud busje hebt moet je geen haast hebben. Zodra we in de camper stappen vergeten we de druk van het dagelijks leven. Je weet dat je rustig aan moet doen, die bus gaat toch niet hard. Daardoor geniet je meer van dingen die je onderweg ziet en van de natuur.

Van Bali naar Nederland

Twee jaar geleden zijn we naar Bali verhuisd om daar een tijd te wonen en vrijwilligerswerk te doen. Door corona zijn we in maart dit jaar eerder teruggekomen. We konden tijdelijk bij familie wonen, maar hadden natuurlijk ook onze Billy. We grepen de gelegenheid aan om voor langere tijd met de bus door Nederland te reizen. Naar het buitenland gaan voelt niet goed in deze tijd. Dus zijn we sinds half juli Nederland aan het ontdekken. We hebben alle provincies afgereisd: ‘as we speak’ zijn we in Zeeland en tikken we de laatste provincie aan. Het is fantastisch. We deden natuurlijk wel vaker korte trips in Nederland, maar nu we echt de tijd nemen en binnendoor rijden zien we de verschillen tussen de provincies. Echt super om mee te maken.”

Wil je Carlo, Linda en hun mooie Volkswagen T2 Billy volgen? Check dan hun Instagram account: @vwbusbilly 

Primeur

We hebben nog een leuke primeur! Carlo en Linda zijn bezig met een kookboek. Hun reis door de twaalf provincies, Billy én lekkere en gezonde recepten voor op de camping spelen daarin de hoofdrol. Carlo: “Het idee is mensen te inspireren met makkelijke en gezonde ‘camping-recepten’ die je binnen no time op tafel zet. Weg dus met die knakworsten uit blik. De recepten in het boek zijn geïnspireerd op de reis door Nederland en bestaan zoveel mogelijk uit lokale producten.” Naar verwachting verschijnt het boek in het voorjaar van 2021. We houden je op de hoogte!

Meer avonturen