Home Get inspiredSpots 3 x kleine campings aan de kust in Nederland

3 x kleine campings aan de kust in Nederland

by admin

In Nederland zijn campings of camperplaatsen direct aan de kust lastig te vinden. Vooral als je grote, drukke familie campings wilt vermijden. Wij vonden drie kleinschalige plekken waar je de Noordzee letterlijk kunt ruiken. 

Camperplaats Zandvoort aan Zee

Frontrow uitzicht op zee. Dat heb je op deze camperplaats! En dat maakt de plek uniek; parkeer je camper, zet tafel en stoelen buiten en je kunt ’s avonds de zon in de zee zien zakken. De volgende ochtend ben jij de eerste voor een heerlijke duik in zee. We moeten wel eerlijk zijn; dat is dan ook het enige idyllische aan deze plek. De camperplaats zelf is een parkeerplaats en ligt aan de drukke weg tussen Zandvoort en Bloemendaal. Voorzieningen op de plek zelf zijn er niet, maar je kunt (tegen betaling) gebruikmaken van alle faciliteiten op de naastgelegen camping De Duinrand. Wil jij met je camper direct aan zee staan, genieten van de leuke strandtenten in Zandvoort en Bloemendaal en mooie wandelingen maken door de duinen, dan is dit jouw plek. Een fijne spot voor een weekendje. 

Gegevens:

Boulevard Zandvoort

Boulevard Barnaart, 2041 JA Zandvoort

Tel: 06-50214527

Campings aan de kust in Nederland

Nederland heeft een prachtige kustlijn en het kamperen op campings aan zee is een populaire vakantiekeuze. Eén van de mooie minicampings in Zoutelande is de Minicamping Werendijke. Deze camping biedt ruime staanplaatsen, modern sanitair en ligt op slechts een steenworp afstand van het strand. Een andere optie is het Kamperen bij de Boerin, een gezellige boerderijcamping aan de kust van Zeeland. Deze camping biedt verschillende accommodaties, waaronder kampeerplaatsen en sfeervolle pipowagens, en de mogelijkheid om te genieten van lokale producten van de boerderij. Of je nu op zoek bent naar rust en natuur of juist wat meer gezelligheid en activiteit, er zijn genoeg campings aan de Nederlandse kust om uit te kiezen.

Minicamping Werendijke Zoutelande

Deze duurzame natuurcamping vind je op het mooie schiereiland Walcheren in Zeeland en is onderdeel van een akkerbouwbedrijf. De camping ligt niet direct aan zee, maar het strand is slechts een kilometer lopen. Voor camperaars zijn er speciale verharde plaatsen en alle faciliteiten die je nodig hebt zijn aanwezig. Het schijnt bewezen te zijn: nergens schijnt de zon zo vaak en zo lang als in Zoutelande. Niet voor niets worden de zuiderstranden dan ook wel ‘de Zeeuwsche Riviera’ genoemd. Wil je even iets anders doen dan genieten van zon, zee en strand dan kun je op Walcheren supermooi wandelen in de natuurgebieden of een bezoek brengen aan de dorpjes Domburg, Oostkapelle en Veere. 

Gegevens:

Minicamping Werendijke

Werendijke 12 Zoutelande

www.werendijke.nl

Kamperen bij de Boerin 

De Waddeneilanden zijn altijd een goed idee. Op Texel vind je deze boerencamping met een mooie ligging vlakbij de Waddenzee. Je hoeft namelijk alleen maar even de dijk over en je bent op het leuke strandje Ceres. Hier kun je een heerlijke duik nemen in de Waddenzee. De camping heeft een groot kampeerterrein met 14 plaatsen van ongeveer 12 meter breed. Heb je even geen zin in het strand of de zee? Texel is een prachtig eiland met duinen, bossen, rust en ruimte, waar je urenlang kunt wandelen en fietsen. De camping ligt dichtbij de dorpen Oudeschild en Den Burg. Wil jij met je camper dichtbij zee staan, op een kleinschalige camping met rust en ruimte, dan is dit jouw plek op de Wadden. 

Gegevens:

Kamperen bij de Boerin

Redoute 12 Den Hoorn Texel

www.kamperenbijdeboerin.nl

Meer avonturen