Home Camperlife Ultieme vrijheid? Zet een daktent op je auto of bus!

Ultieme vrijheid? Zet een daktent op je auto of bus!

by admin

Wil jij meer slaapplekken in je camperbus of van je auto een camper maken? Dan is een daktent dé oplossing. 

Als je op avontuur wilt met een daktent hoef je geen 4WD SUV of Land Rover te hebben. Daktenten passen namelijk op iedere auto of bus. Zolang er maar een dakdrager op zit. Voordelen? Je zet de tent in no-time op dus je kunt stoppen en slapen waar je maar wilt, je houdt superveel ruimte over in de auto, je hebt geen last van vocht of kou op de grond, de tenten zijn zonder kracht of moeite ready-to-sleep en op normale kampeerplaatsen en campings hou je veel ruimte over: je tent staat immers op je auto of bus. 

Het dak op

Er zijn veel verschillende typen daktenten te koop, maar globaal gezien zijn er twee soorten. De softshell daktent en de hardshell daktent. Bij een softshell gaat er een hoes over de tent en een hardshell ziet eruit als een skibox en heeft een harde deksel. Femke Groot van opjeautoslapen.nl verkoopt niet alleen hardshell daktenten, maar ontwikkelt ze ook. 

Van grote koffer tot tent

Dat begon allemaal met een kampeervakantie in Kroatië in 2012. “We stonden op een camping op mijn favoriete eiland Hvar en onze buren hadden een grote koffer op het dak van hun Ford Ka die binnen een paar minuten werd omgebouwd tot een tweepersoonsbed. Tafeltjes en stoeltjes buiten en ze waren klaar. Dat wilde ik ook.” Inmiddels verkopen Femke en haar partner drie typen door hunzelf ontwikkelde daktenten van hoge kwaliteit en met een hoog comfortgehalte. “Wij gebruiken in onze daktenten dezelfde gasveren als in de achterklep van een auto. Het is dus een kwestie van opendoen en weer laten zakken. Alle tenten zijn uitgerust met muggengaas, matras, vaste luifels, een montage kit en een ladder.” 

Tent op je camperbus

Je kunt een daktent natuurlijk ook op je camperbus zetten. Handig voor als je maar twee slaapplekken hebt en er vier wilt. De Hopper, een van de daktenten die Femke verkoopt leent zich bij uitstek voor camperbussen omdat deze daktent maar van één kant dichtgetrokken hoeft te worden. 

Duurzaam reizen

“Het is geen trend. Reizen met een daktent past helemaal bij de behoefte van mensen om zelf op avontuur te gaan, de natuur in, buiten leven en duurzaamheid. Massaal met een vliegtuig naar een hotel in het buitenland gebeurt niet meer. Door corona natuurlijk, maar ook in de toekomst gaat onze manier van reizen veranderen. Dat zien we nu al. Er is sprake van een enorme groei. Deze maand hebben we hetzelfde omgezet als vorig jaar in 1 jaar. De daktenten zijn niet aan te slepen.” 

Meer info? Op www.opjeautoslapen.nl vind je alles wat je nodig hebt voor het aanschaffen van een daktent. Liever eerst een keer uitproberen? Je kunt ook een daktent inclusief dakdrager en keukentje huren.

Meer avonturen