Home Get inspiredBinnenkijkers Binnenkijken in een Fiat Ducato Meteor camper uit 1992

Binnenkijken in een Fiat Ducato Meteor camper uit 1992

by admin

‘Onze ‘te bezoeken landen-wishlist’ is enorm lang’ 

Desi (32) en Leroy (35) waren jarenlang ervaren backpackers. Tot ze in 2019 voor het eerst een half jaar met een Citroën camperbusje de wereld introkken. Nu hebben ze een Fiat Ducato camper. ‘We willen fulltime reizen en een camper is dan het perfecte vervoermiddel.’ 

Desi: “Na onze fantastische backpack reizen beviel de eerste lange roadtrip met een camper supergoed. We kozen voor reizen met een camper omdat ons hondje Buddha dan mee kon. We hadden een heel leuk camperbusje, een Citroën C25 uit 1985, maar omdat we vaker met een camper willen reizen besloten we voor een grotere te gaan. Wat meer ruimte en een eigen badkamertje leek ons toch wel fijn. Leroy is bijna twee meter lang en dan is zo’n camperbusje best klein. We besloten in maart dit jaar een ‘echte’ camper aan te schaffen, een Fiat Ducato camper.”

De charme van een oude camper

“We kochten de Fiat net voor corona. We zijn op Marktplaats en Facebook rond gaan speuren om te kijken wat er in onze omgeving beschikbaar was. Mijn zwager had al een oude Fiat Ducato die we superleuk vinden dus daar ging onze voorkeur naar uit. Wel heeft die een wat zwakkere motor dus zochten we naar een iets nieuwer model. Toen we deze zagen was het eigenlijk meteen raak. Ons eerste camperbusje was een oudje en ook nu kozen we voor een oudere camper. Dat vinden we net iets meer charme hebben. Ik ben een enorme vintage fan, ook qua interieur, en die bijna oldtimers spreken ons gewoon meer aan.” 

Douchen in de camper

“We hebben de binnenkant van de camper helemaal opgeknapt. Hij is opnieuw gekit en al na de eerste dag bleek de alkoof niet waterdicht te zijn. Er zat een enorme lekkage dus die hebben we volledig opnieuw moeten opbouwen. Aan het interieur hebben we eigenlijk alles veranderd. De keuken is vernieuwd en we hebben de hele binnenkant geschilderd. De camper heeft alles wat we nodig hebben. Er zit een treinzitje in en we kunnen in de alkoof slapen, maar ook een bed maken van de tafel. Wat we eigenlijk vooral doen. De ruime keuken is superfijn en we hebben een badkamertje met wc. Er zat ook een douche met geiser in, maar daar maken we geen gebruik van. Douchen in de camper bleek toch niet zo prettig te zijn.” 

Interieur met vintage elementen

“De binnenkant van de camper is een gezellige bonte boel. Met veel vintage elementen, hout en veel kleur. Zo hebben we bijvoorbeeld een donkergroene keuken en een gele deur. Voor de kussens kozen we voor drukke printjes. Het interieur is het beste te omschrijven als warm en gezellig.” 

Last minute camper plannen 

“Na veel backpackreizen en onze eerste camper roadtrip besloten we zoveel mogelijk te gaan reizen. Toen we in maart deze camper kochten wilden we voor een aantal maanden naar Portugal. Door corona moesten we last minute onze plannen aanpassen. Uiteindelijk zijn we in september vetrokken, alleen bleek Portugal niet echt een optie. Frankrijk en Italië waren wel bereikbaar dus we zijn naar zuidwest Frankrijk afgereisd. Daarna zijn we doorgereden naar Italië waar we zes weken zijn gebleven. In totaal zijn we dit jaar twee maanden weggeweest.”

Op roadtrip naar Scandinavië 

“Nu is het eigenlijk wachten tot we weer op pad kunnen. We zijn allebei zzp’er en kunnen locatie onafhankelijk werken. Ook hebben we onlangs ons huis verkocht. We kunnen hier nog een paar maanden wonen en dan wordt de camper ons huis. Naar die vrijheid hebben we afgelopen twee jaar toe gewerkt. Wij hebben nu zelf dus wel de vrijheid om fulltime te reizen, maar helaas wordt het door de huidige situatie nog tegengehouden. Zodra het weer kan gaan we weg. Onze ‘te bezoeken landen’ wishlist is enorm. We zijn voorzichtig plannen aan het maken, maar die kunnen lastminute weer veranderen. Het idee is nu om naar Scandinavië te gaan voor een roadtrip door Noorwegen, Zweden en Denemarken. Daarna willen we alsnog graag naar Portugal omdat het dit jaar niet gelukt is. Maar ook Schotland en Montenegro staan hoog bovenaan de lijst.” 

Eigen huisje on the road

“Na onze backpack avonturen moesten we in het begin even wennen aan het roadtrippen met een camper, maar nu kunnen we niet meer zonder. De vrijheid die je hebt met een camper en het altijd je eigen spullen bij je hebben voelt heel fijn. Ook al hechtten we daar voor die tijd nooit echt waarde aan. Omdat we veel reizen hebben we veel minder spullen dan vroeger, dat was ook een van de redenen waarom we ons huis verkochten. Al die ruimte hebben we niet meer nodig. Toch is het fijn om ‘on the road’ je eigen kleine huisje bij je te hebben.” 

Kleine straatjes mijden 

“Vrijheid is echt het allermooiste aan het camperleven. Het is lastig te omschrijven, maar je stapt uit je ritme en normale leven en dat geeft een relaxed gevoel dat thuis lastig te vinden is. En het buiten zijn. Veel wandelen, de natuur in. Alles gebeurt eigenlijk buiten en dat is heerlijk. Nadelen hebben we nog niet ontdekt. Het enige is misschien dat we ontdekten dat je met een grotere Fiat camper niet zomaar elk straatje in kunt rijden, haha.” 

Desi en Leroy vormen samen met hun hondje Buddha team Foedsie. Ze zijn namelijk vaak foetsie en een beetje foodies. Op hun website www.foedsie.nl lees je alles over de roadtrips met de Fiat camper, eerdere camperervaringen en leuke tips over o.a. bestemmingen en hotspots. Volgen op Instagram kan ook: @foedsie 

Meer avonturen