Home Camperlife De voordelen van een goede internetverbinding voor kampeerliefhebbers

De voordelen van een goede internetverbinding voor kampeerliefhebbers

by admin
De voordelen van een goede internetverbinding voor kampeerliefhebbers

Kampeerliefhebbers zijn het liefst één met de natuur en zo min mogelijk thuis. Wanneer je thuis komt van je avonturen met de camper, is het echter wel zo fijn om al die verhalen en foto’s met je vrienden en familie te kunnen delen. Een goede internetverbinding voor thuis is dus wel zo fijn, ook als je vaak weg bent. 

Wat is een goed internetabonnement?

Internetabonnementen zijn er te kust en te keur; voor iedereen is er wel het perfecte internet abonnement thuis. De een vindt het belangrijk om met meerdere schermen in huis tegelijkertijd films en series te kunnen streamen met Netflix, waar de ander het belangrijk vindt om geen haperingen te hebben tijdens het online gamen of vergaderen. De kans is groot dat jij als kampeerliefhebber hier allemaal geen behoefte aan hebt, maar dat jij het juist belangrijk vindt om grote bestanden met foto’s en video’s te kunnen versturen naar familie en vrienden. Wellicht is glasvezel dan wel iets voor jou.

Glasvezel versus kabelinternet

Je hoort tegenwoordig veel over glasvezel, maar is het werkelijk beter dan het oude vertrouwde internet via de kabel? Een nadeel van glasvezel is dat het nog niet overal in Nederland beschikbaar is, omdat het nog volop in ontwikkeling is. Overal wordt hard gewerkt om glasvezel aan te leggen en huizen toegankelijk te maken voor glasvezel. Internet via een kabelverbinding is daarentegen overal beschikbaar. Data bij glasvezel gaat via lichtsignalen, waar data via een kabelverbinding door elektronische signalen wordt vervoerd. Licht is sneller dan elektriciteit, waardoor glasvezel een stuk sneller is dan een kabelverbinding. Dit is heel fijn als je grote hoeveelheden data wilt verzenden en ontvangen. Je hoeft dan minder lang te wachten tot je bestanden gedownload, geüpload en verzonden zijn. 

Waarom internet thuis als je amper thuis bent?

Tegenwoordig kunnen we gewoonweg niet meer zonder internet. Onze vrienden en familie zien en spreken we vooral met behulp van het internet. Ook persoonlijke informatie vind je veel online, zoals je verzekeringspapieren, het internetbankieren en zelfs medische gegevens worden online bewaard. We kunnen dus gewoon niet meer zonder internet leven. Maar ook als kampeerliefhebber of roadtripper is internet fijn wat betreft de voorbereidingen voor je volgende reis. Zo kun je online alvast de campings bekijken, vergelijken en boeken. Ook kun je de omgeving digitaal alvast verkennen, om te zien welke activiteiten je mogelijk kunt gaan doen. Op die manier kun je je volgende tripje alvast een beetje plannen en uitstippelen. Er zijn allerlei soorten websites gericht op het outdoor leven, waar je heerlijk door kunt scrollen en inspiratie op kunt doen. 

De juiste internetprovider uitkiezen

Er zijn een aantal zaken waar je op kunt letten bij het uitkiezen van de beste internetprovider voor jou. Providers werken met pakketten; deze pakketten kun je meestal geheel naar wens samenstellen. Zo kun je voor extra’s kiezen als de toegang tot live voetbalwedstrijden of het terugkijken van programma’s. Wil je graag een pakket voor alleen internet, een pakket voor zowel tv als internet of een alles-in-een pakket met tv, internet én een vaste telefoonlijn? Ook is het dus belangrijk om te bepalen voor welke internetaansluiting je wilt gaan; glasvezel, de internetkabel of via DSL. Je kunt online met de postcodechecker snel zien welke manieren van aansluiting voor jouw woning mogelijk zijn. 

Meer avonturen