Home Trip Ideas Een reisverzekering: daarom is het een goed idee!

Een reisverzekering: daarom is het een goed idee!

by admin
Een reisverzekering: daarom is het een goed idee!

Ben je alweer bezig met het plannen van je komende zomervakantie? Dat snappen we helemaal! Wie is er nou niet dol op reizen? Het afsluiten van een reisverzekering zien veel mensen toch een beetje als onnodige kosten. Dit is echter absoluut niet het geval. Een reisverzekering kan je redden van een financiële catastrofe. Bij Allianz Direct kun je bijvoorbeeld verschillende reisverzekeringen afsluiten. Wij vertellen je in dit artikel alles over reisverzekeringen en waarom het een goed idee is om er één af te sluiten wanneer je met de camper op vakantie gaat.

Welk type reisverzekering?

Er zijn grofweg twee typen reisverzekeringen. Je hebt een kortlopende reisverzekering en een doorlopende reisverzekering. De naam zegt het eigenlijk al. Een kortlopende reisverzekering loopt kort. De verzekering gaat dus in wanneer je vertrekt en loopt af zodra je weer thuis bent. Je hoeft dit dus niet elke maand te betalen. Maar wanneer je veel reist, ben je uiteindelijk voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering. Deze hoef je niet ook nog eens elke reis opnieuw af te sluiten.

Medische kosten

Wanneer je in het buitenland gebruik moet maken van de zorg, kunnen de kosten flink oplopen. Je hebt daar immers geen zorgverzekering en zorg in het buitenland is in sommige gevallen ook ontzettend duur. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte medische kosten in het buitenland. Mocht je ergens een keer hard vallen en op de EHBO terechtkomen, hoef je in ieder geval niet de hoofdprijs te betalen.

Andere onverwachte kosten

Een reisverzekering dekt ook andere onverwachte kosten die je op jouw reis tegen het lijf loopt. Je kunt hierbij denken aan diefstal (let wel op: zakkenrollen telt meestal niet) of verlies van bagage. Dat laatste wil bij veel vliegmaatschappijen nog weleens gebeuren, maar het kan ook zijn dat de koffer uit de kofferbak van je camper wordt gestolen wanneer je staat te tanken. Geen slecht idee om daarvoor gedekt te zijn dus.

Annuleringskosten

Je kan ervoor kiezen om ook nog een extra annuleringsverzekering af te sluiten. Bij de meeste reisverzekeringen zit deze niet standaard inbegrepen. Bij vluchten of accommodaties moet je vaak extra betalen wanneer je op het laatste moment annuleert. Let op: met een annuleringsverzekering krijg je het geld van je geboekte vlucht of accommodatie niet terug, maar het dekt wel de annuleringskosten. Annuleringsverzekeringen zijn vaak helemaal niet zo duur. Het is dus een goed idee om deze af te sluiten en te voorkomen dat je extra kosten maakt wanneer je door ziekte of een familiesituatie besluit om toch niet meer op vakantie te gaan. Doe jezelf dus een plezier en sluit een reisverzekering af! Zo kom je niet voor vervelende, onverwachte kosten te staan!

Meer avonturen