Home Camperlife Nieuwe startup maakt elektrische campers van Volkswagens T2

Nieuwe startup maakt elektrische campers van Volkswagens T2

by admin

Elektrisch rijden met een nostalgische VW T2 bus. Het kan nu. Bij de nieuwe startup evan zijn de elektrische campers te boeken.

Duurzaam reizen met een camper. Dat willen evan (electric vanlife) initiatiefnemers Erik en Pjotr mogelijk maken. De twee zijn beiden werkzaam in de duurzame energie en mobiliteit én camper fan. In een interview met GoBoony vertellen ze: ‘We willen duurzaam reizen gaaf, leuk én de nieuwe norm maken. Reizen met een camper is op het gebied van duurzaamheid natuurlijk een mooi alternatief voor reizen met het vliegtuig. Hoe fijn is het om de natuur in te gaan met een stille en schone camper.’ 

Crowdfunding elektrische campers

Begin dit jaar begon evan met een crowdfunding actie die bijna 80.000 euro opleverde. Met dit geld kochten ze hun eerste klassieke Volkswagen T2 en maakten er een elektrische camper van. Als er genoeg interesse is volgen zo snel mogelijk andere VW bussen. ‘De campers zijn bedoeld voor fans van kamperen, nostalgische camperbussen en duurzaamheid. Het combineert alle voordelen van elektrisch rijden met al het mooie van kamperen en genieten van de natuur.’

Hergebruik van materialen 

De evan campervans zijn schoner, stiller, betrouwbaarder en comfortabeler dan de huidige fossiele bussen. Volgens evan kunnen hun campers 150 tot 200 kilometer rijden op een volle accu. De busjes zijn uitgerust om vervolgens te kunnen snelladen. Bij de realisatie wordt slim gebruikgemaakt van bestaande voertuigen en materialen. Zo worden de batterijpakketten bijvoorbeeld gemaakt van tweedehands Tesla batterijen. De actieradius wordt geschat op 200 km, maar is uiteraard afhankelijk van verschillende dingen als het weer, bagage en het aantal inzittenden. 

Voorliefde

Erik en Pjotr hebben een voorliefde voor de iconische VW T2 bussen en kiezen er daarom voor hun missie hiermee te starten. In de toekomst worden ook andere campers toegevoegd. De elektrische Volkswagen T2 bussen zijn vanaf 3 juni te boeken. Je kunt je al wel aanmelden voor een wachtlijst.

Meer informatie over deze toffe, duurzame bussen vind je op www.evantures.nl

Meer avonturen