Home Hikes & BikesHikes Trage tocht in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

Trage tocht in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug

by admin

Midden in Nederland ligt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Een mooi stuk natuur net buiten de randstad waar je heerlijk kunt wandelen. Uniek is de afwisseling tussen natuur en cultuur. 

Om De Heuvelrug zo goed mogelijk te ontdekken kiezen wij voor een Trage Tocht. Trage Tochten zijn wandelroutes voor fans van onverharde wegen. Er zijn er zo’n zevenhonderd in Nederland en de wandelingen variëren van 5 tot 22 kilometer. De tochten zijn een initiatief van routemaker Rob Wolfs en de Wandelzoekpagina. (info vind je op www.wolfswandelplan.nl

Wandelen bij de Donderberg

Trage Tocht Leersum-Doorn in de Utrechtse Heuvelrug leidt ons langs alle hoogtepunten van het Nationale Park en dat is wat we willen; zoveel mogelijk zien. We beginnen in Leersum en worden al snel getrakteerd op een mooi uitzicht bij de graftombe van Nellesteijn op de Donderberg. De wandeling is met een aantal op- en afdalingen best pittig, we zitten immers in de heuvels. Een groot stuk gaat door de mooie Kaapse Bossen met kleine bospaadjes, brede beukenlanen en grafheuvels; glooiingen in de natuur die stammen uit 2500 – 2000 jaar v.Chr.

Trage tocht vol afwisseling

Het mooie aan deze wandeling is dat de omgeving (bijna) om de honderd meter verandert. We lopen over heuvels, door dichte bossen, langs open weilanden, heidevelden, brede lanen, landhuizen en buitenplaatsen. Aan het eind van de wandeling loop je over het 15e eeuwse Landgoed Broekhuizen; een mooie afsluiter. Dus, wil je cultuur, natuur én geschiedenis dan is dit dé wandeling voor jou. Meer informatie over dit mooie stukje Nederland vind je op www.np-utrechtseheuvelrug.nl. 

Je kunt de route downloaden op www.frankwandelt.nl.

Facts:

  • De komende jaren gaat Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug uitbreiden met meerdere gemeenten op De Heuvelrug
  • Het is het grootste bos van de Randstad
  • In het gebied zijn veel kastelen en 17e eeuwse buitenplaatsen te vinden
  • Het gebied is zo’n 10.000 hectare groot
  • Lengte Trage Tocht Utrechtse Heuvelrug: 19 km

Meer avonturen