Home Hikes & BikesBikes Elektrische fiets klaar maken voor vakantie

Elektrische fiets klaar maken voor vakantie

by admin

De zomervakantie staat weer voor de deur. Jij gaat ergens kamperen en de fietsen gaan uiteraard mee, want dat is een mooie en gezonde manier om de omgeving van de camping te verkennen. Maak nu alvast je e-bike klaar voor vakantie zodat deze straks meteen achterop de auto of camper kan.

Een goede voorbereiding geeft straks veel plezier

Nog maar enkele weken en dan is de zomervakantie begonnen. Jij trekt er natuurlijk weer heerlijk op uit en gaat naar een fantastische camping in binnen- of buitenland. De elektrische fietsen gaan mee, want dat is een prachtige – en gezonde – manier om de omgeving van de camping te verkennen. Om straks ook wat langere fietstochten te maken, naar dat natuurgebied of mooie plaatsje iets verder weg, is het wel belangrijk dat je e-bike een goed bereik heeft. Door nu alvast voorbereidingen te treffen heb je straks een elektrische fiets met een optimale reikwijdte en dus optimaal plezier.

Fietsaccu laten reviseren

Een van die belangrijke voorbereidingen is het laten reviseren van je fietsaccu. Daarmee kun je het bereik duidelijk verbeteren en daar heb je tijdens de vakantie plezier van. Een fietsaccu reviseren is een goedkopere en duurzamere manier om het bereik van je elektrische fiets te vergroten dan het aanschaffen van een geheel nieuwe accu. Bij een e-bike accu revisie worden namelijk alleen de batterijen zelf vervangen voor nieuwe exemplaren. Dit is het onderdeel van de accu dat zorgt voor de opslagcapaciteit en dus het bereik van de e-bike bepaalt. De behuizing, die vaak nog in prima staat is, en de elektrische onderdelen die ook in zo’n accu zitten blijven behouden en worden dus hergebruikt. Voor jou is dat goedkoper, want je betaalt alleen nieuwe batterijen en voor de wereld is het beter, want je vervangt geen onderdelen die nog prima functioneren. Nieuwe productie en onnodige verscheping uit het Verre Oosten wordt zo voorkomen. Een duurzame oplossing dus die jou ook nog eens meer fietsplezier geeft tijdens de vakantie.

Zo werkt accu revisie

Je regelt het reviseren van je fietsaccu gemakkelijk bij de specialisten van fietsaccu-revisie.nl. Je zoekt op hun website het type accu dat jij hebt en wilt laten reviseren. Vervolgens kies je voor de gewenste capaciteit en reken je af. Daarna ontvang je instructies voor het opsturen van je accu, die je na de revisie terug krijgt op vol vermogen. Alsof deze nieuw is. Het Tilburgse bedrijf is het enige in Nederland dat fietsaccu’s een nieuw leven geeft en is voorzien van het Bovag logo. Dat betekent dat de kwaliteit van de werkzaamheden is gegarandeerd en voldoet aan de eisen van deze branchevereniging. Tevens is de specialist voorzien van het Thuiswinkelwaarborg keurmerk zodat je weet dat de online bestelling en betaling correct en volgens de regels zullen verlopen.

Meer avonturen