Home Hikes & BikesBikes Dit zijn de ideale sokken om mee te wandelen

Dit zijn de ideale sokken om mee te wandelen

by admin
Dit zijn de ideale sokken om mee te wandelen

Het koude seizoen staat weer voor de deur, tijd om je warme sokken weer uit de kast te halen dus. Eerlijk is eerlijk: al houd je misschien niet zo van de winter, we houden allemaal van zachte, warme sokken. Zeker als je graag gaat wandelen, heb je tijdens de koude dagen goede sokken nodig om te zorgen dat jij je tenen blijft voelen tijdens een lange wandeling. Daarentegen moeten de sokken natuurlijk nog wel fijn te dragen zijn in wandelschoenen, wat betekent dat ze toch wat aan de dunnere kant moeten zijn. Welke sokken kun je dan eigenlijk het beste dragen als je gaat wandelen in de winter? Dat vertellen we je in dit artikel!

Wandelsokken met compressie 

Het meest ideaal is natuurlijk het dragen van speciale wandelsokken. Met compressiekousen wandelen is het meest comfortabel en je zult veel langer kunnen lopen zonder last te krijgen van de kou of van je voeten. De compressie in de sokken draagt bij aan een betere doorbloeding en daarbij ook een sneller herstel van je voeten en spieren na het wandelen, maar ook tijdens de wandeling zelf. De sokken voorkomen vochtophopingen en houden je voeten en benen langer energiek. Compressiesokken zijn in de meeste gevallen naadloos, zodat de kans op blaren minimaal is. Ten slokken zul je met compressiekousen het minste last hebben van zweetvoeten, aangezien ze gemaakt zijn van materiaal dat je voeten droog houdt. 

Speciale sokken voor mensen met diabetes 

Mensen met diabetes hebben eerder last van opgezette voeten en zijn ook gevoeliger voor bacteriële infecties, mochten ze kleine wondjes krijgen. Om die reden zijn er speciale diabetes sokken gemaakt, die ideaal zijn om mee te wandelen voor mensen met suikerziekte. Deze sokken zullen veel minder snel gaan knellen, waardoor je geen pijn krijgt als je voet wat opzwelt in je schoen. Ze voorkomen wrijving met de huid en irritaties of wondjes, doordat ze geen naden hebben en een speciale boord hebben die niet gaat knellen. 

Recovery sokken voor minder spierpijn 

Ben je een fanatieke sporter en heb je snel last van spierpijn, omdat je herstel niet altijd even snel gaat? Dan zijn recovery sokken ideaal voor jou. Na een intensieve training is het aan te raden om deze sokken te dragen. Ze zorgen er namelijk voor dat jouw spieren zich sneller herstellen na het sporten, waardoor je ook veel minder last zult hebben van spierpijn. Herstelkousen helpen niet alleen die vervelende pijn tegen te gaan, ze zorgen ook voor betere sportprestaties, omdat je effectiever kunt trainen. Recovery sokken ondersteunen niet alleen je spieren, ze zitten ook nog eens mega comfortabel, zodat je altijd op een fijne manier kunt sporten!

Meer avonturen