Home Get inspired Wat te doen met je sloopauto?

Wat te doen met je sloopauto?

by admin
Wat te doen met je sloopauto?

Soms ben je zó gehecht aan je auto, dat je hem tot het allerlaatste moment rijdt. Maar ook aan die auto komt ooit een eind en wordt het tijd om er afstand van te doen. Of misschien heb je veel schade geleden aan je auto en wordt het tijd voor een andere auto. Wat doe je dan met je sloopauto? In dit artikel lees je waar je terecht kunt met je auto als deze eigenlijk rijp voor de sloop is. 

Wanneer is je auto precies een sloopauto?

Een sloopauto is een auto die niet meer door de jaarlijkse Apk-keuring komt of total loss is verklaard. De reparatiekosten om de auto alsnog door de keuring te laten komen, zijn hierbij hoger dan de dagwaarde van de auto. Een auto wordt total loss verklaard als de schadeprijs hoger is dan de dagwaarde van de auto. Wanneer je WA verzekerd bent voor de auto, ben jij verantwoordelijk voor de verkoop van de auto. Bij een all-risk verzekering zorgt de verzekeringsmaatschappij voor de afhandeling met bijvoorbeeld een autosloperij. 

Waar kun je naartoe met je sloopauto?

Een standaard autohandelaar, garage of autocentrum zal niet geïnteresseerd zijn in het opkopen van sloopauto’s. Gelukkig zijn er diverse bedrijven die daar juist wél in geïnteresseerd zijn. Je sloopauto verkopen kan bijvoorbeeld bij autosloperijen; zoals autosloperij Nijmegen. Zij helpen graag met de verkoop van alle loop-, sloop-, afgekeurde en tweedehands auto’s. Je kunt hierbij vrijblijvend een prijs voor de auto opvragen en wanneer je in de omgeving woont komen ze de auto óók nog eens gratis bij je ophalen. Zij zijn heel blij met de onderdelen van je auto en zorgen voor een goede afhandeling. Let er op dat niet alle autosloperijen ook echt alle auto’s aannemen. De ene sloperij probeert namelijk de auto nog op te knappen en in het buitenland weer te verkopen aan een nieuwe eigenaar. Een echte schadeauto kunnen ze dan niet gebruiken, omdat de reparatiekosten dan te hoog zijn. De andere sloperij kan het weer minder erg vinden en de schadeauto goed voor onderdelen gebruiken. Op de website staat vaak wel duidelijk beschreven welke auto’s door het bedrijf wel en niet worde opgekocht. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Voor de meeste autosloperijen is het verkoopproces hetzelfde. Eerst wordt de auto getaxeerd en krijg je een bod voor de auto. Dit bod is afhankelijk van de staat van de auto en de doeleinden van de sloperij. Wanneer je het bod accepteert, zal de auto in de meeste gevallen bij je worden opgehaald. Je krijgt hier dan ook meteen een vrijwaringsbewijs, zodat de auto niet meer op naam staat en je de verzekering kunt opzeggen. 

Meer avonturen