Home Camperlife Gastbloggers Peer en Sharon: ‘We willen gewoon naar Lapland’

Gastbloggers Peer en Sharon: ‘We willen gewoon naar Lapland’

by admin
Gastbloggers Peer en Sharon: ‘We willen gewoon naar Lapland’

In een Mercedes Sprinter camper zijn gastbloggers Peer en Sharon onderweg naar Lapland. En het allerleukste is dat ze voor Camperlust gaan schrijven over hun avonturen on the road. In deze eerste blog stelt het avontuurlijke koppel zich voor en vanaf 2021 kun je iedere maand genieten van hun verhalen. 

Wie: twee dertigplussers die voor onbepaalde tijd op reis zijn in hun Mercedes Sprinter. 
Peer: stopt tijdelijk zijn leven als makelaar voor camperchauffeur en ‘lokalebierproever’. Sharon: verruilt haar leven als docent Frans voor cultuurspotter en ‘wannabefotograaf’.

Appartement verkocht

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we hebben de situatie rondom corona een tikkeltje onderschat. Waarschijnlijk zoals een groot deel van de wereldbevolking. Echter hebben wij het zover verkeerd ingeschat dat we acht maanden geleden ons appartement in ’s-Hertogenbosch verkochten. Met de gedachte dat corona in november wel overgewaaid zou zijn en we vrij konden reizen.

‘Wat waren we naïef’ 

De maanden gingen snel voorbij en ineens was het besef daar dat we helemaal niet vrij konden reizen in november. De vraag was vooral óf we konden reizen. Wat waren wij naïef; appartement verkocht, mega toffe banen opgezegd, corona over de hele wereld. WTF! 
Vanaf dat moment werd onze flexibiliteit getest; van een ticket naar Jordanië om over land naar Saudi-Arabië en Oman te reizen naar een Mercedes Sprinter richting Lapland.

‘Wat waren we naïef’ 

Minimale voorbereiding op camperleven

Eigenlijk hebben wij pas één week voor vertrek daadwerkelijk gekozen voor Zweden. Je kunt wel stellen dat de voorbereiding op het camperleven in Zweden minimaal was. Daarom brachten we onze eerste dagen in Gothenburg door in koffietentjes en probeerden we een soort van planning te maken of in ieder geval uit te vogelen hoe het werkt om met een camper door een koud land te reizen. 

Met de camper naar Mongolië?  

Het was duidelijk dat we naar het noorden willen. Zonder enig besef van de kou in Lapland waren we het erover eens dat we daar gewoon heen willen rijden. Vervolgens droomden we verder om daarna naar Finland te reizen, vanuit Finland naar Moskou te gaan en wellicht door te rijden naar Mongolië. Wel vroegen we ons al snel af waar we mee bezig waren. We reizen middenin de coronatijd en denken serieus onze camper mee te nemen naar Mongolië? Joe.

Wonen in een Mercedes Sprinter 

Snel weer even normaal doen dus en het bij Zweden houden. Ondertussen zijn we al meer dan 5 weken door dit fantastische land aan het reizen en is dat onze situatie nu. We wonen in onze Mercedes Sprinter en zijn onderweg naar Lapland. We hebben deze Sprinter omgebouwd tot camper. Eigenlijk vooral laten ombouwen tot camper. Maar dat doet er verder niet toe. Wat wel belangrijk is, is dat we samen op avontuur zijn in een auto van 2 bij 7 meter. Dit levert namelijk nogal wat hilariteit en avontuur op… en daar nemen we jullie graag in mee!

Meer avonturen