Home Hikes & BikesHikes Alpine wellness: wandelen op je blote voeten

Alpine wellness: wandelen op je blote voeten

by admin
Alpine wellness: wandelen op je blote voeten

Het is wetenschappelijk bewezen: de helende werking van de natuur. Met de alpenmeren, bossen en zuivere lucht is het Noord-Italiaanse Trentino dé regio om je volledig onder te dompelen in de natuur. Wat dacht je van wandelen op blote voeten én met je ogen dicht?

Staat er een trip naar het noorden van Italië op de planning en wil je eens wat anders? Ga dan voor alpine wellness: wandelen, outdoor yoga, pootjebaden, op blote voeten lopen en knuffelen met bomen. Je kunt het allemaal doen in Trentino. Hier wordt de natuur een personal trainer die helpt te ontspannen en balans te vinden. Onze favorieten? Op blote voeten lopen en perceptiewandelen. Wat, waar en hoe lees je hieronder. 

Uit, die wandelschoenen

Dat op blote voeten lopen een helende werking heeft wist Sebastian Kneipp, een van de voorvaderen van de natuurgeneeskundige beweging, al een hele tijd geleden. Hij ontwikkelde de ‘Kneipp Cure’, een vorm van hydrotherapie die de bloedsomloop, het zenuwstelsel en de spieren stimuleert. Bij San Bernardo in Val di Rabbi is de eerste outdoor Kneipp-route in Trentino te lopen, waarbij je je voeten in het zuivere water van de Rio Valorz kunt dompelen. 

Met je tenen in het gras

Bij Soraga in Val di Fassa kun je de ‘Sora l’Aga’ route lopen. Deze route loop je op blote voeten en tijdens de wandeling leer je door het contact met vochtig gras, mos, stenen, schors en water, de gewaarwordingen van de aarde te ervaren. Rond Pinzolo in het Adamello-Brenta Natuurpark zijn acht speciale routes gecreëerd waar je je schoenen ook gerust kunt uittrekken. De wandelingen kun je doen onder begeleiding van een ‘wellness-trainer’. Ook in Val di Fiemme kun je op het speciale zintuiglijke pad in het Bellamonte-bos je schoenen achterlaten en je ogen sluiten om zo het contact met de aarde te herontdekken. Extra voordeel: het verbetert de bloedsomloop. 

Wandelen met je ogen dicht 

Sommige plekken hebben een bepaalde energie; daar voel je je meteen goed. Comano Valle Salus is zo’n plek. Wil je iets nieuws ervaren dan kun je perceptiewandelen (wandelen met je ogen dicht) door het dorp San Lorenzo in Banale. Daar heb je natuurlijk wel iemand bij nodig die een beetje de weg kent. En die gaat dan ook met je mee: onder begeleiding ontdek je de diepe kracht van je zintuigen door middel van eenvoudige handelingen als voelen en aanraken.

En? Is het iets voor jou? Of trek je het liefst gewoon je wandelschoenen aan en loop je lekker de bergen in? Kan ook he, in Trentino! Hier lees je meer over mooie wandelroutes in de Noord Italiaanse regio. 

Meer info over alpine wellness vind je op visittrentino.info

Meer avonturen