Home Hikes & BikesHikes Staat het Noord-Italiaanse Trentino al op jouw wandel bucketlist?

Staat het Noord-Italiaanse Trentino al op jouw wandel bucketlist?

by admin
Staat het Noord-Italiaanse Trentino al op jouw wandel bucketlist?

Wil jij je campertrip combineren met mooie hikes? Trentino is dé regio in Italië waar je eindeloos kunt wandelen en genieten van unieke routes; of je nou een korte hike wilt doen, een lange trektocht of een via ferrata. 

De Busatte route langs het Gardameer

Een van de populairste hikes in de regio is de Busatte-Tempesta trail. Het pad is onderdeel van het bekende Garda Trek circuit, drie cirkelvormige wandelroutes die zich uitstrekken over de bergen en richels langs het noordelijke deel van het Gardameer. De Busatteroute heeft veel metalen ladders waarmee je steile bergwanden beklimt en tijdens het wandelen heb je prachtige uitzichten. Niveau: gemakkelijk 

Drie dagen lopen op Italiaanse bodem

Wil je langer op pad, dan is de Alta Via del Granito iets voor jou. De rondwandeling duurt drie dagen en loopt over de granieten bergen van Cima d’Asta-Cime di Rava, een van de minst bevolkte delen van de Alpen. Je vindt hier ruige natuur en ultieme rust. Je loopt langs bergweiden en imposante Alpentoppen, over voormalige militaire wegen. Slapen kan in de berghutten Cima d’Asat ‘Ottone Brentari’ en Caldenave. De tocht begint en eindigt in Val Malene. Een echt avontuur midden in de bergen. Niveau: gemiddeld

Wandelen op 2000 meter hoogte in Trentino

Heb je wat meer hiking-ervaring, dan is wandelen over het plateau van Pian della Nana een aanrader. Met volop groen, brede valleien, weides vol bloemen en steeds veranderende rotspartijen is het meer dan genieten. De trail ligt op zo’n 2000 meter hoogte, maar je komt onderweg genoeg dieren tegen: schapen, geiten, paarden en ezels lopen hier vrolijk rond. Een flinke uitdaging, maar erg de moeite waard. Je eindigt de hike in Rifugio Monte Peller. Niveau: moeilijk.

Wandelen op 2000 meter hoogte in Trentino

Ontdek een via ferrata in Trentino 

Uniek in de Italiaanse regio is de ‘via ferrata’. Een ervaring die je als echte hiker of wandelaar absoluut wilt meemaken. Op een via ferrata (ijzeren weg) treed je in de voetsporen van de Italiaanse soldaten in de Eerste Wereldoorlog. De paden bevinden zich langs rotswanden waaraan je je kunt vastmaken via een ijzeren kabel. Spannende tochten met spectaculaire uitzichten. 

Rotsen en watervallen

Heb je nog geen ervaring met een via ferrata dan is de Ferrata al Burrone Giovanelli-Piana Rotalina een fijne introductie. Tijdens deze hike zie je mooie landschappen: van groene berghellingen tot indrukwekkende ravijnen, rotsen en watervallen die vanaf 100 meter naar beneden storten. 

Zwetende handjes tijdens het wandelen

Wil je meer spektakel, dan kun je de Ferrata delle Aquile (Adelaarsferrata) lopen. Deze route zit vol diepe afgronden en je glijdt onderweg langs de machtige rotswanden van de berg Paganella, Zwetende handjes gegarandeerd! Fijn: deze feratta kan worden bereikt met een lift naar de top van de Paganelle. Een aanrader voor ervaren hikers met een goede conditie. 

Via deze kaart van Visit Trentino vind je alle informatie over deze hikes en de via ferrata’s. Ook kun je er nog veel meer mooie tochten in het Italiaanse Trentino ontdekken.

Meer avonturen