Home Trip Ideas In je eentje op pad met de camper: Dit zijn de beste tips

In je eentje op pad met de camper: Dit zijn de beste tips

by admin
In je eentje op pad met de camper: Dit zijn de beste tips

De camper is mateloos populair. Niet alleen bij stellen en gezinnen, maar ook steeds meer bij singles. Je stapt in je camper en vertrekt naar waar je maar wilt. Je hebt altijd je eigen huis bij je en kunt dus overal naartoe. Uiteraard is het dan wel noodzakelijk dat je een veilige standplaats voor de nacht regelt. Je mag je camper niet zomaar ergens langs de weg zetten om de nacht door te brengen. En overnachten op een parkeerplaats is ook niet echt comfortabel. Maar je kunt allerlei singlereizen boeken om er met de camper op uit te trekken.

Avontuurlijk op vakantie met de camper

Natuurlijk kun je met je camper naar een camping in Duitsland of Frankrijk rijden en daar 3 weken blijven. Maar je kunt het ook wat avontuurlijker maken. Boek eens een singlereis Noorwegen met de camper. Je kunt vanuit Duitsland de ferry nemen om de Oostzee over te steken. De wegen in Noorwegen zijn prima en omdat er genoeg ruimte is, is het maar zelden druk op de weg. Wel moet je er rekening mee houden dat je in een groot land zoals Noorwegen vaak lange afstanden moet afleggen om van A naar B te komen. Vertrek dus op tijd of zorg dat je halverwege een goede overnachtingsplek hebt gereserveerd.

Met de camper door de USA

Camperreizen in de VS zijn heel populair. In zo ongeveer iedere stad van enige betekenis kun je een camper huren. Vaak kun je die dan op je eindbestemming weer inleveren, zodat je niet per se weer terug hoeft te reizen naar de plaats waar je vertrok. Zo kun je een mooie reis uitstippelen door fraaie nationale parken en langs gezellige steden. Je kunt de huur van je camper al vanuit Nederland regelen zodat je zeker weet dat die voor je klaarstaat op het vliegveld zodra je arriveert. Veel mensen doen een reis langs de oost- of westkust of een reis van oost naar west. Trek voor zo’n reis wel minstens 3 weken uit.

Kies voor een ervaren reisorganisatie

Als je nog niet zo ervaren bent in het zelf organiseren van een single vakantie met de camper, dan kun je hiervoor ook terecht bij een reisorganisatie. Zo is noSun.nl gespecialiseerd in reizen voor singles, zowel individueel als in groepsverband. Je kunt kiezen uit een breed aanbod aan reizen naar alle uithoeken van de wereld, met je eigen camper of met camperhuur ter plaatse. Zorg er wel voor dat je het juiste rijbewijs hebt om met een camper te mogen rijden. Je wilt je vakantie immers niet laten verpesten door een aanhouding door de politie op je eerste dag. Het is ook belangrijk dat je je even verdiept in de verkeersregels. Die kunnen per land flink verschillen, zeker als je met een camper op pad gaat.

Meer avonturen