Home Trip Ideas Kerst vieren in Londen: een magische ervaring

Kerst vieren in Londen: een magische ervaring

by admin

Kerstmis in Londen is werkelijk een magische ervaring. De Britse hoofdstad transformeert zichzelf in een winterwonderland, met straten die schitteren van de kerstverlichting, gezellige markten, schaatsbanen en talloze evenementen. Of je nu een inwoner van Londen bent of een toerist die de stad bezoekt tijdens de feestdagen, hier is een glimp van wat je kunt verwachten wanneer je Kerstmis viert in deze betoverende metropool.

Kerstverlichting en straatdecoraties

Een van de hoogtepunten van Kerstmis in Londen zijn de spectaculaire kerstverlichting en straatdecoraties. Bekende straten zoals Oxford Street, Regent Street en Bond Street worden prachtig versierd met duizenden fonkelende lichtjes en unieke decoraties. Elk jaar lijken de displays creatiever en adembenemender te worden. Het is een must om ’s avonds een wandeling te maken en te genieten van de magische sfeer die deze verlichting creëert.

Kerstmarkten

Kerstmarkten zijn overal in Londen te vinden tijdens het feestseizoen. De meest populaire is ongetwijfeld de Winter Wonderland in Hyde Park. Hier kun je genieten van een enorme kerstmarkt met kraampjes die alles verkopen, van handgemaakte geschenken tot heerlijke lekkernijen. Er zijn ook attracties, een ijsbaan en zelfs een reuzenrad met een prachtig uitzicht over Londen.

Covent Garden en Southbank Centre zijn nog twee geweldige plekken om in de kerstsfeer te komen. Je kunt er authentieke kerstcadeaus kopen, genieten van live muziek, en jezelf verwarmen met glühwein en heerlijke kerstlekkernijen.

Schaatsbanen

Londen herbergt tijdens de kerstperiode verschillende prachtige schaatsbanen. De meest iconische is waarschijnlijk de ijsbaan bij de Tower of London, waar je kunt schaatsen met uitzicht op dit historische kasteel. Sommige schaatsbanen, zoals die in Somerset House, bieden ook speciale avonden met live muziek en themafeesten.

Theatervoorstellingen

Het West End van Londen staat bekend om zijn geweldige theaters, en tijdens de kerstperiode bieden ze vaak speciale voorstellingen die perfect zijn voor het hele gezin. ‘A Christmas Carol’ in het Old Vic Theatre of ‘The Nutcracker’ in het Royal Opera House zijn enkele van de klassiekers die je in Londen kunt zien.

Kerstdiner

Kerstmis is een tijd om te genieten van heerlijk eten en Londen heeft een overvloed aan restaurants die kerstdiners serveren. Van traditionele Britse maaltijden met kalkoen en stuffing tot internationale gerechten, je zult zeker iets vinden dat aan je smaak voldoet. Vergeet niet te reserveren, want restaurants zijn tijdens de kerstperiode vaak drukbezocht.

Oud en Nieuw

Na Kerstmis komt Oud en Nieuw, en Londen biedt een spectaculaire manier om het nieuwe jaar in te luiden. De jaarlijkse vuurwerkshow aan de Theems is wereldberoemd en trekt bezoekers van over de hele wereld. De lucht wordt verlicht door prachtige vuurwerken en de stad bruist van de feestvreugde.

Kerst vieren in Londen is een onvergetelijke ervaring. De stad straalt warmte en gastvrijheid uit tijdens deze feestelijke periode, en overal waar je kijkt, zijn er prachtige herinneringen te maken. Of je nu de kerstmarkten bezoekt, schaatst op de ijsbaan, geniet van een theatervoorstelling of gewoon door de verlichte straten wandelt, je zult betoverd worden door de magie van Kerstmis in deze bruisende stad. Dus, pak je sjaal en handschoenen en maak je klaar voor een onvergetelijke kerst in Londen!

Meer avonturen