Home Get inspiredSpots Leukste campings bij het Gardameer

Leukste campings bij het Gardameer

by admin
Leukste campings bij het Gardameer

Het Gardameer, het grootste meer van Italië, is een populaire bestemming voor kampeerliefhebbers vanwege zijn kristalheldere water, schilderachtige dorpjes en adembenemende landschappen. Of je nu wilt genieten van watersporten, wandelen in de bergen of ontspannen in een Italiaans stadje, de campings rond het Gardameer bieden alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie. Hier zijn enkele van de leukste campings bij het Gardameer die je zeker moet bezoeken.

1. Camping Bella Italia, Peschiera del Garda

Camping Bella Italia, gelegen aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer in Peschiera del Garda, is een van de grootste en populairste campings in de regio. Deze camping biedt directe toegang tot het meer, vijf zwembaden, sportvelden en diverse restaurants. Met een breed scala aan accommodaties, van staanplaatsen tot comfortabele bungalows, is het een ideale bestemming voor gezinnen. De nabijheid van het pretpark Gardaland maakt het extra aantrekkelijk voor kinderen.

2. Camping La Rocca, Bardolino

Camping La Rocca, gelegen tussen Bardolino en Garda, biedt een prachtige omgeving aan het Gardameer. De camping beschikt over moderne faciliteiten, waaronder zwembaden, sportvelden en een wellnesscentrum. De directe toegang tot het meer is perfect voor zwemmen, watersporten en zonnebaden. De charmante stadjes Bardolino en Garda, bekend om hun wijn en gezellige sfeer, liggen op korte afstand en zijn zeker een bezoek waard.

3. Camping Fornella, San Felice del Benaco

Camping Fornella, gelegen aan de westelijke oever van het Gardameer in San Felice del Benaco, biedt een rustige en groene omgeving. Deze camping heeft ruime staanplaatsen, comfortabele accommodaties, zwembaden en directe toegang tot het meer. De camping organiseert tal van activiteiten, waaronder watersporten, excursies en animatie voor kinderen. De omliggende natuur is perfect voor wandel- en fietstochten, en de nabijgelegen stad Salo biedt charmante straatjes en een levendige markt.

4. Camping Piantelle, Moniga del Garda

Camping Piantelle, gelegen in Moniga del Garda, biedt een rustige en ontspannende kampeerervaring. De camping beschikt over ruime staanplaatsen, moderne sanitaire voorzieningen, een zwembad en directe toegang tot het meer. De omgeving is ideaal voor watersporten, wandelen en fietsen. Moniga del Garda staat bekend om zijn olijfolieproductie en biedt tal van charmante restaurants en wijnhuizen.

5. Camping Europa Silvella, San Felice del Benaco

Camping Europa Silvella, eveneens gelegen in San Felice del Benaco, biedt een luxe kampeerervaring met uitgebreide faciliteiten. De camping beschikt over zwembaden, sportvelden, een speeltuin en directe toegang tot het meer. Met een breed scala aan accommodaties, van staanplaatsen tot luxe stacaravans, is het een perfecte bestemming voor gezinnen en stellen. De nabijgelegen stadjes Salo en Desenzano del Garda bieden volop mogelijkheden voor culturele uitstapjes en culinaire verwennerij.

6. Camping Spiaggia d’Oro, Lazise

Camping Spiaggia d’Oro, gelegen in Lazise aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer, biedt een ideale locatie voor zowel ontspanning als avontuur. De camping heeft directe toegang tot een prachtig strand, moderne faciliteiten, zwembaden en een breed scala aan recreatieve activiteiten. Lazise, een van de oudste steden aan het Gardameer, staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, gezellige restaurants en wijnhuizen.

7. Camping Weekend, San Felice del Benaco

Camping Weekend, gelegen in San Felice del Benaco, biedt een schilderachtige en rustige omgeving met een prachtig uitzicht op het Gardameer. De camping beschikt over moderne voorzieningen, een zwembad, sportvelden en een animatieteam. De directe toegang tot het meer maakt het perfect voor zwemmen en watersporten. De nabijgelegen stad Salo biedt tal van culturele en culinaire hoogtepunten.

8. Camping Baia Verde, Manerba del Garda

Camping Baia Verde, gelegen in Manerba del Garda, biedt een luxe kampeerervaring met een prachtige omgeving aan het Gardameer. De camping heeft ruime staanplaatsen, moderne accommodaties, zwembaden en een wellnesscentrum. De directe toegang tot het meer is ideaal voor zwemmen en watersporten. De omgeving biedt prachtige wandel- en fietsroutes, en de nabijgelegen stad Manerba del Garda staat bekend om zijn mooie stranden en historische bezienswaardigheden.

9. Camping Eden, San Felice del Benaco

Camping Eden, gelegen in San Felice del Benaco, biedt een luxe kampeerervaring met moderne faciliteiten en een prachtige natuurlijke omgeving. De camping beschikt over zwembaden, sportvelden, speeltuinen en directe toegang tot het meer. De omgeving is perfect voor watersporten, wandelen en fietsen. De nabijgelegen stad Salo biedt charmante straatjes, historische gebouwen en een levendige markt.

10. Camping Serenella, Bardolino

Camping Serenella, gelegen in Bardolino, biedt een ontspannen kampeerervaring met directe toegang tot het Gardameer. De camping heeft ruime staanplaatsen, moderne sanitaire voorzieningen, zwembaden en sportvelden. De nabijheid van Bardolino en Garda maakt het een ideale bestemming voor liefhebbers van wijn en Italiaanse cuisine. De prachtige omgeving biedt tal van mogelijkheden voor wandelen, fietsen en watersporten.

Meer avonturen